Tooske Ragas: ‘Yvonne Coldeweijer is echt totaal onfatsoenlijk’

Tooske Ragas vindt het ‘echt totaal onfatsoenlijk’ dat Yvonne Coldeweijer spionnen heeft gevraagd om informatie te delen over Marc van der Linden, die wegens een herseninfarct in het ziekenhuis ligt.

Tooske Ragas, Yvonne Coldeweijer en Marc van der Linden © SBS 6, Instagram

Marc van der Linden is vanwege een herseninfarct in het ziekenhuis beland. De aan lager wal geraakte royaltyjournalist plaatste gisteren op zijn social media een filmpje waarop hij laveloos in een ziekenhuisbed ligt, terwijl hij ‘danst’ op Spaanstalige muziek. Hij steekt een paar keer z’n duimen op en houdt een waaier vast.

Apart filmpje

Veel mensen vinden het heel erg vreemd overkomen. “Waar zitten we nou eigenlijk naar te kijken? Wat voor een apart filmpje is dit?”, merkte Luuk Ikink bijvoorbeeld op in RTL Boulevard.

Evert Santegoeds, wiens blad Privé sinds kort samenwerkt met Marc, in Shownieuws: “Dat ziet er alweer redelijk vrolijk uit met z’n waaier.”

“Vind je?”, merkt Bart Ettekoven vervolgens cynisch op. Hij ontsloeg Marc begin dit jaar nadat hij in aanraking kwam met de politie.

Yvonne vraagt

Yvonne Coldeweijer wilde na het zien van Marcs filmpje meer weten. Ze plaatste de volgende oproep: “Kennen wij nog spionnen in het VUmc want ik zou hier graag iets over willen vragen.”

Marc reageerde woest en warrig: “Hoehoeerig om aandacht kun je zijn? beroepsaadderyvonne Coldemeijerdenkt dat het itegere VUpwersoneel haarkarakter heeft en nroept hen op tot plegen misdaad (openbaar MAKEN medischdossier. )Rappp orteer die vrouw svWant ikwordhier omringd door mensen diehun leven wijden an gezondheid anderewn ipv het teren op’s andermans elllende!”

Blauw oog

Yvonne daarop weer: “Wilde gewoon ff weten hoe je aan dat blauwe oog was gekomen, maar heb al van VUmc-spionnen gehoord dat je met je hoofd op een punt bent gevallen, Marc. Ouch. Veel beterschap.”

BN’er-advocaat Royce de Vries vindt het onsmakelijk: “Even een oproep plaatsen of het ziekenhuispersoneel informatie wil delen over en patiënt… Juicekanalen hebben vaak de mond vol over grensoverschrijdend gedrag van anderen, maar hoe moeten we dit dan noemen?”

Yvonne: “Dit is ook niet bepaald het scherpste pennetje uit het etuitje. Alsof er meer zorgpersoneel in een ziekenhuis rondloopt dan patiënten en bezoekers. 😂”

Tooske boos

Privé-baas Evert vindt het onsmakelijk van Yvonne. “Yvonne roept personeel van de VU op, waar hij ligt, om het medisch dossier te delen. De VU heeft ons laten weten daar een onderzoek naar in te stellen”, zegt hij in Shownieuws.

Tooske Ragas geeft Yvonne vervolgens een tik op de vingers. “Maar wacht even… Zij heeft een oproep gedaan aan personeel in dat ziekenhuis om medische gegevens te delen? Je mag toch niet zomaar… Los van dat het echt totaal onfatsoenlijk is… Je mag toch niet zomaar oproepen?”

Evert: “Het is niet heel smaakvol.”

Goed punt

Wat vindt Tooske van Royce’s reactie? “Tja. Goed punt.”

Evert vult aan in zijn podcast: “Dat lijkt mij oproepen tot een misdrijf. Het medisch geheim is een mooi iets en daar moet je respectvol mee omgaan.”

Zijn collega Jordi Versteegden: “Dan nog denk ik: het gaat toch wel heel erg ver.”

Kritische Kitty

Ook Telegraaf-journaliste Kitty Herweijer is kritisch:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marc van der Linden neemt merkwaardig filmpje op in zijn ziekenhuisbed. Telefoon wegleggen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen