Weekend dumpt Marc van der Linden na aanhouding door politie

Het tijdschrift Weekend staakt de samenwerking met Marc van der Linden na zijn aanhouding door de politie. Zijn column wordt voorlopig niet meer afgedrukt, zegt hoofdredacteur Bart Ettekoven.

Bart Ettekoven en Marc van der Linden © RTL Boulevard

Er gaan al jaren roddels over het vermeende drugsgebruik van Marc van der Linden, maar de afgelopen weken is het hek echt van de dam, vooral na het uitlekken van een zeer intieme video waarop een aantal mannen een wild seks- en drugsfeestje lijken te vieren. Zelf ontkent de royaltykenner dat hij te zien is op de beelden.

Verslaafd

Volgens RoddelPraat, dat ook de zaken rond Ali B en Marco Borsato aan het rollen bracht, is Marc verslaafd aan drugs en waren de uitgelekte beelden van de seks- en drugsorgie de reden van zijn vertrek bij RTL Boulevard. Zelf ontkent hij te zijn ontslagen, maar het is veelzeggend dat hij geen afscheid heeft genomen in het programma zelf.

Inmiddels lijkt Marc echt helemáál van het padje te zijn. Yvonne Coldeweijer onthulde donderdag dat Marc is opgepakt door de politie en volgens RTL Boulevard heeft hij zelfs een nacht in de cel gezeten. De politie bevestigt de woning van ‘een 52-jarige man’ (Marc is 52) te hebben doorzocht, dat hij woensdag is aangehouden en donderdag is vrijgelaten.

Wat speelt er?

De grote vraag is: wat speelt er? Volgens Yvonne gaat het om bedreiging en afpersing. Volgens haar en het juicekanaal Reality FBI zou hij jongens dreigen om bepaalde beelden naar buiten te brengen als ze niet zouden overgaan tot betaling. Hij heeft volgens Yvonne flink wat schulden opgebouwd met zijn dure hobby’s.

Heeft het filmpje dat laatst uitlekte daar iets mee te maken? Reality FBI: “Het een zou heel goed met het ander te maken kunnen hebben, omtrent Marc van der Linden, waarvan duidelijk is dat hij mensen uitnodigde in z’n eigen huis voor seksfilms, zelf niet actief meedeed, er wel als een regisseur bij zat, en nu, als de geruchten kloppen, heeft vastgezeten omdat hij die mensen daarna geld probeerde af te troggelen, door die video’s tegen hen te gebruiken.”

Marc zwijgt

Ondertussen weigert Marc om media te woord te staan. Zo negeert hij zijn oud-werkgever RTL Boulevard en appte hij slechts één zinnetje aan Shownieuws: “Ik zit niet vast hoor. Groet, Marc van der Linden.”

Op Instagram heeft hij nu een vage post geplaatst over dat honden trouwer zijn dan mensen: “Laat de honden maar blaffen, de karavaan trekt verder. Maar óók: honden zijn trouwer dan de meeste mensen. Ik ga maar eens in het asiel kijken.😘”

Weekend-baas Bart Ettekoven gisterenavond laat in Shownieuws: “Het is een lastig verhaal, want Marc zelf is niet bereikbaar. Zijn advocaat is op vakantie. Toevallig vlak voor onze uitzending plaatste hij dit bericht op Instagram.”

Weekend dumpt Marc

De Weekend is er in elk geval klaar mee. Bart stelt dat de column van Marc wordt gestaakt. “Zoals iedereen weet schrijft hij ook een column in Weekend en in het vervolg op de berichtgeving van gisteren plaatst Weekend voorlopig geen columns meer van Marc. De directie van Audax, de uitgeverij, gaat met hem in gesprek over deze situatie.”

“Hij schrijft ook een column in MAX Magazine van Jan Slagter. We belden Jan eventjes om te horen hoe het daar gesteld is en hoe het nieuws daar ontvangen is. Hij zegt: ‘Ik heb het echt pas aan het eind van de middag voor het eerst gelezen en ik wil maandag met de hoofdredacteur van het blad in gesprek om te kijken wat we hiermee kunnen.’”

Ontkenning

Eerder ontkende Marc dat hij te zien is op de uitgelekte sekstape. De stories van Reality FBI:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen