Patty Brard en Jeroen van der Boom weg bij SBS 6: ‘Geldkwestie’

Patty Brard en Jeroen van der Boom raken hun exclusieve contract bij SBS 6 kwijt. Het blijft natuurlijk gissen wat de reden is: zelf zeggen ze dat het vrijwillig is, maar boze tongen beweren anders.

Patty Brard en Jeroen van der Boom © SBS 6

Nu SBS 6 gedomineerd wordt door de mannen van Vandaag Inside, wordt de artiestenstal behoorlijk uitgedund. Yvonne Coldeweijer meldde gisterenavond als eerste dat Jeroen van der Boom vertrekt bij de zender. “SCOOP! Jeroen from the Tree z’n contract bij SBS is niet verlengd”, zei de juicediva.

Patty weg

Het blijkt te kloppen. En hetzelfde geldt voor Patty Brard. “Patty Brard heeft vandaag aan ons bevestigd haar contract bij Talpa, dat begin 2023 afloopt, niet te verlengen. De vaste deskundige van Shownieuws zegt te willen gaan freelancen, maar moet op 9 december nog wel even om tafel bij Talpa”, aldus Luuk Ikink in RTL Boulevard.

Hij vervolgt: “Ze vond het namelijk wel wat raar om dat nu alvast met ons te bespreken. We hebben Talpa ook gebeld. Die schrokken een beetje en die wilden er verder niet op reageren.”

Jeroen ook

Ook Jeroen gaat er dus uit. “Het contract van Jeroen van der Boom krijgt een andere invulling. Hij zegt in gesprek te zijn met Talpa over een contract waarbij hij ook andere dingen mag doen, los van zijn vaste zender”, meldt Luuk. “Er lijken wat veranderingen plaats te vinden bij Talpa.”

Tv-kenner Rob Goossens: “Ja, maar ik snap het allemaal wel. Patty is er ooit bij gekomen bij 6 Inside om het programma te redden en is uiteindelijk blijven hangen, maar zij vindt het tijdstip van Shownieuws eigenlijk best wel laat.”

Geldkwestie?

En wat is Jeroens reden? “Van Jeroen van der Boom weet ik dat hij van zijn contract bepaalde programma’s moest maken en ik heb het vermoeden dat hij niet alles met evenveel zin heeft gedaan, dus dat hij op zoek is naar iets meer lossigheid snap ik wel. En hij is zo goed bevriend met John de Mol, ik neem aan dat het goed gaat komen.”

Yvonne beschikt over andere informatie. Zij zegt: “Blijkbaar wilde hij verlengen voor meer geld, maar dat had zijn bestie John er niet voor over. Van je vrienden moet je het maar hebben. Hoe de carrière van Jeroen verder ingevuld zal worden is nog onbekend.”

‘Hij ontkent’

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegen heeft met Jeroen gesproken en die ontkent de bewering van Yvonne. “Dat ontkent Jeroen. Hij zegt dat dat er niets mee te maken heeft”, vertelt hij in de podcast Strikt Privé.

Jeroen bevestigt dat zijn exclusieve contract met SBS 6 ten einde komt. Jordi’s collega Evert Santegoeds: “Het zou met de fusie te maken kunnen hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het een mooi moment voor Patty Brard (67) om te stoppen met televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen