Jort Kelder: ‘RTL-contract ligt klaar voor Matthijs van Nieuwkerk’

Na de breuk van Matthijs van Nieuwkerk met BNNVARA, gaan ook zijn opnames voor NTR’s Top 2000 a gogo de prullenbak in. Waar kan hij nog terecht? Jort Kelder: “Zijn RTL-contract ligt klaar.”

Jort Kelder en Matthijs van Nieuwkerk © NPO, RTL

Het is nu al het zwartste jaar uit de carrière van Matthijs van Nieuwkerk: hij verbrak maandag alle banden met BNNVARA en zojuist komt ook het nieuws binnen dat de opnames van zijn NTR-show Top 2000 a gogo de prullenbak in gaan. De opnames werden afgelopen weekend abrupt stilgelegd en worden dus niet meer hervat.

Ook weg bij NTR

Willemijn Francissen, mediadirecteur van de NTR, zegt: “Naar aanleiding van de inhoud en het effect van het Volkskrant-artikel komen zowel de NTR als Matthijs tot de conclusie dat het niet mogelijk is om de in december geplande opnamen van de Top 2000 a gogo te laten doorgaan.”

Ze vervolgt: “Ondanks dat de situatie bij de Top 2000 niet te vergelijken is met die van De Wereld Draait Door heeft het debat dat nu gevoerd wordt naar aanleiding van de publicaties ook impact op het team van de Top 2000 en de uitstraling van het programma. Hoe we dit jaar verdergaan met deze titels is onderwerp van gesprek met de NPO.”

Naar RTL?

Kan Matthijs nog terug op televisie? Presentator Jort Kelder in Op1: “Volgens mij gaat hij eerst in het bos nadenken en dan over een half jaar of een jaar… Ja, hij zal toch terugkomen in het vak?”

Dan wijst hij erop dat Matthijs ooit heel ver was in de onderhandelingen met RTL. “Volgens mij ligt het contract bij RTL nog klaar. Ik weet het niet. We gaan het zien.”

Jort suggereert dat Matthijs in elk geval nooit meer zo groot wordt. “Zit het in het sterrendom van de televisie? Je hebt ook Ellen DeGeneres die altijd heel geliefd was en ineens: bóem, kwamen alle verhalen van achter de schermen en was het exit.”

‘RTL en Talpa? Nee’

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden ziet een transfer naar RTL niet gebeuren. “Ik hoop eerlijk gezegd niet – en dat durf ik nu wel uit te spreken – dat RTL en Talpa nu denken van: we gaan hem binnenhalen. Dat zou natuurlijk ontzettend kwalijk zijn”, zegt hij bij Telegraaf TV.

Waarom dan? “Vooral omdat RTL het Voice-schandaal aan zijn broek heeft hangen en bij Talpa heb je John de Mol als baas. Ik denk niet dat die zenders op dit moment moeten zeggen: ‘We halen Matthijs van Nieuwkerk binnen.’ Dan blijft de publieke omroep bijna alleen nog over en dan is het wel belangrijk wat er straks uit dat onderzoek gaat komen.”

Bullebakkerij

Luuk Ikink ziet het ook niet gebeuren, zegt hij in RTL Boulevard. “Het lot van Matthijs is in handen van de streamingdiensten?”

Collega Rob Goossens daarop: “Daar lijkt het wel een beetje op. RTL heeft na The Voice gezegd: ‘Voor dit soort bullebakkerij is er gewoon bij ons geen plek’, dus als die daarin zouden draaien, zou dat eigenlijk onacceptabel zijn. Misschien dat er een streamingdienst die denkt: dit is een buitenkansje, we gaan lekker met Matthijs van Nieuwkerk in zee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen