Paul Haenen: ‘Volkskrant maakt Matthijs van Nieuwkerk echt kapot’

Paul Haenen, beter bekend als zijn alter ego Dominee Gremdaat, vindt dat de Volkskrant schandalig te werk gaat met de berichtgeving over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. “Kwalijk.”

Paul Haenen en Matthijs van Nieuwkerk © SBS 6, NPO

De Volkskrant heeft vijf maanden lang zeer gedegen onderzoek gedaan naar de gedragingen van Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen van De Wereld Draait Door. Voor het uitgebreide artikel dat afgelopen vrijdag over hem verscheen, is met meer dan zeventig oud-medewerkers gesproken. Vijftig daarvan klagen over grensoverschrijdend gedrag.

Kapotmaken

Sensatiejournalistiek, vindt oud-DWDD-gezicht Paul Haenen het. Hij zegt in de talkshow HLF8 dat er bewust niet gesproken zou zijn met mensen die daar wél leuk werkten. “Die spreek ik ook, nog steeds. Dan geef je toch een vertekend beeld.”

Hij vervolgt: “Ik vind het toch kwalijk van de Volkskrant dat ze tien pagina’s besteden om een presentator kapot te maken, want daar komt het op neer. Ik vind eigenlijk dat ze De Telegraaf op dit gebied inhalen.”

Arbeidsconflict

Paul vindt het allemaal heel overdreven. “Het gaat niet tien pagina’s over de misdaad in Nederland die oprukt of over het klimaat, maar het gaat over een arbeidsconflict bij een heel populair televisieprogramma.”

Gastvrouw Hélène Hendriks: “Nou, het is wel iets meer dan een arbeidsconflict.”

Medegast Roos Schlikker: “Nu klinkt het alsof er één iemand een beetje ontevreden is. Dit zijn vijftig mensen. Ik vind het nogal wat.”

Paul: “Ja, maar het is één programma en één conflict, daar ga je toch niet tien pagina’s aan wijden? Ik vind het idioot.”

Plezier

Roos: “Het is een van de grootste programma’s geweest uit de tv-geschiedenis en dat maakt het natuurlijk wel nieuwswaardig.”

Paul: “Je merkt ook het plezier dat iedereen heeft om het helemaal kapot te maken eigenlijk. Ook de collega’s bij Op1. Niemand verdedigt Matthijs.”

Roos: “Nou, ik heb Eus gezien die Matthijs uitgebreid verdedigt, ik heb nog een aantal mensen gezien die Matthijs wel degelijk heel erg verdedigen. Dat mag ook, hè, dat is prima.”

Bevlogen

Hélène: “Het is wel goed om te vertellen dat jij, Paul, een beetje bij het interieur hoorde van De Wereld Draait Door.”

Paul geeft wel toe dat hij vindt dat Matthijs te ver is gegaan, vooral met het uitkafferen van technici. “Dat is iets wat je überhaupt helemaal nooit doet, want dat zijn meestal heel lieve mensen. Maar dat had de VARA dus aan moeten pakken.”

“Ik denk wel dat hij niet goed bij z’n hoofd is, dat zal zeker, en dat hij heel agressieve kanten heeft. Dat zal ook zeker zijn, maar dat zal Mick Jagger bij wijze van spreken ook hebben.”

Fragment

Een oud fragment van Matthijs wekt vandaag veel verbazing:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen