Diederik Jekel belandde in gevecht met Dieuwke Wynia: ‘Heftig’

Diederik Jekel is in een ‘schreeuwgevecht’ beland met Dieuwke Wynia, het inmiddels beruchte horrorhulpje van Matthijs van Nieuwkerk. “Uiteindelijk heeft ze toen wel excuses aangeboden.”

Dieuwke Wynia en Diederik Jekel © NPO, RTL

De volgende BN’er staat op die vreselijke dingen heeft meegemaakt achter de schermen van De Wereld Draait Door: Diederik Jekel. Het is echt ongelooflijk dat Dieuwke Wynia überhaupt nog stembanden over heeft, want ze heeft Diederik dus óók al half doof geschreeuwd. Wat is dit in hemelsnaam voor opgefokt mens?

Volle laag

Diederik herkent de angstcultuur bij de vroegere Matthijs van Nieuwkerk-talkshow DWDD maar al te goed, vertelt hij aan de desk van RTL Boulevard. “Ik herken het zeker wel. Ik heb ook wel echt nare ervaringen gehad enzo. Omdat ik ook te gast was aan tafel, denk ik dat ik er wel ietsje verder van af stond, zeg maar. Dat je dus niet de héle volle laag krijgt.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat het lastige voor dat soort werksferen is, is dat er gewoon zo’n onduidelijkheid is wanneer je het fout doet en dat je dan ook een heel heftige veeg uit de pan krijgt. Daardoor zie je dat mensen de hele dag door voornamelijk bezig zijn met voorkomen om fouten te maken.”

Gevecht

Eén keer is Diederik in een gevecht beland met Dieuwke. Een verbaal gevecht. “Ik ben wel een keer echt in een schreeuwgevecht terechtgekomen met iemand. Niet met Matthijs, maar met Dieuwke was dat. Ik heb toen uiteindelijk aangegeven van: ‘Dit werkt gewoon niet, dit heeft geen zin, want zo gaan we er niet uitkomen.’”

Hij vervolgt: “Uiteindelijk heeft ze toen wel excuses daarvoor aangeboden. (…) Ik denk dat dat ook iets te maken heeft met dat ik ook half te gast was. (…) Ikzelf heb er niets aan overgehouden, maar ik heb ook wel een of twee keer een beetje huilend rondgelopen het Westergasterrein.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen