Ronald Molendijk kotst op Claudia de Breij: ‘Typisch linkse elite’

Ronald Molendijk kotst op de zwijgzame houding van Matthijs van Nieuwkerk-getrouwen. Hij wijst met name op Claudia de Breij en Marc-Marie Huijbregts. “Wat vindt de linkse elite nu dan?”

Ronald Molendijk, Claudia de Breij en Matthijs van Nieuwkerk © SBS 6

De intimi van Matthijs van Nieuwkerk liggen onder vuur omdat ze altijd vooraan staan om wangedrag te veroordelen, behalve nu het over hun goede vriend gaat. Het zijn met name Claudia de Breij en Marc-Marie Huijbregts die het zwaar te verduren krijgt. Zij zegt dat ze wacht op haar oudejaarsconference, hij wil niet ‘over Matthijs heen plassen‘.

Linkse elite

Het stemt Ronald Molendijk niet tevreden. “Bij andere gevallen van grensoverschrijdend gedrag stonden heel veel mensen [hoofden] af te hakken en die zijn nu helemaal stil. Ik hoor nu alleen maar krekels aan die kant. Ik hoor helemaal niks. De Claudia de Breij’s, noem ze maar op. Gewoon volledig stilte”, zegt hij in de talkshow HLF8.

Maar Claudia komt in haar oudejaarsconference toch met een reactie? “Ja, maar dat was bij al die andere keren niet. Bij die andere keren was het per direct, op Twitter en: ‘F*ck you, je moet dood’, en nu is het stil. Ik wil ook wel graag nú weten wat de linkse elite van dit probleem vindt.”

Gelijke monniken

Ronald doelt daarmee ook op Marc-Marie. “Marc-Marie Huijbregts heeft 85 duizend keer aan die tafel gezeten, heeft met die man gegeten en is overal bij geweest. Toen bij The Voice alles naar buiten kwam, was hij de eerste die zei: ‘Kan er geen aangifte gedaan worden? Verschrikkelijk!’ En nu: stilte.”

Ze waren er bij alle andere gevallen van wangedrag ‘binnen een minuut’ bij om te veroordelen, zegt Ronald. “En nu is het: ‘Ja, Matthijs heeft ook goede dingen gedaan.’”

Medegast Mona Keijzer: “Het is wat jij zegt. Gelijke monniken, gelijke kappen. Het maakt niet uit wie dit doet, het kan niet.”

Topsport

Het stoort Ronald ook dat sommige mensen het gedrag van Matthijs proberen te vergoelijken door De Wereld Draait Door als ’topsport’ te omschrijven. “Kunnen we nooit meer het woord ‘topsport’ gebruiken als vergoelijking voor druk voor mensen die flippen?”

Hij vervolgt: “Weet je wat topsport is? Iemand die in een ziekenhuis werkt en mensen opensnijdt. Dat is f*cking topsport. En de rest moet gewoon zwijgen.”

‘Hakken, hakken’

Tot slot: waarom heeft Ronald het precies over ‘linkse elite’? “Dat zijn allemaal mensen die heel erg klaar staan als er bij John de Mol iets gebeurt. Dan is het hakken, hakken, hakken, want daar wordt geld verdiend en over het algemeen zijn dát nou juist de mensen die krekelgedrag vertonen.”

Krekelgedrag? “Krekeltjes zijn het geluid dat je helemaal niks hoort.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen