Liefje Peter R. de Vries zorgt voor ergernis, wil cashen met boek

Tahmina Akefi, de vriendin van wijlen Peter R. de Vries, zorgt voor flink wat ergernis. Ze kondigt namelijk aan dat ze een boek gaat uitbrengen over haar liefdesrelatie met de vermoorde journalist.

Tahmina Akefi en Peter R. de Vries © NPO, RTL

Het lijkt erop dat Tahmina Akefi een Rachel Hazesje aan het doen is. De journaliste is bezig met een groot boek over haar liefdesaffaire met Peter R. de Vries: Mijn Grote Liefde. Ze beweert dat aanvankelijk het plan was om dit samen uit te brengen. “Al vroeg in onze relatie kwam Peter met het idee om samen een boek te schrijven.”

Liefdesrelatie

Peter wilde een boek over zijn liefdesleven naar buiten brengen? Huh? “Het moest ons verhaal worden, het verhaal van een onverwachte ontmoeting die leidde tot een bijzondere liefdesrelatie. ‘Het stond in de sterren geschreven dat we elkaar zouden ontmoeten’, schreef hij in een van zijn brieven aan mij.”

Tijdens zijn leven is Tahmina nooit in beeld gekomen, maar na zijn overlijden is ze opeens overal. “Peter was ervan overtuigd dat bepalende gebeurtenissen in ons leven bedoeld waren om ons bij elkaar te brengen.”

Fikse kritiek

Tahmina krijgt flinke kritiek op haar voornemen om een boek te schrijven, onder anderen van Yvonne Coldeweijer, die een tijdje geleden juice over haar aankondigde. “De bedoeling was dat ze samen een boek zouden schrijven over hun liefdesrelatie? Uh huh… 🤔 Ben benieuwd wat de kinderen van Peter hiervan vinden… “

Er is ook kritiek van de leden van NU.nl. “Je leed inzetten als verdienmodel. Tuurlijk wilde Peter dat ook. Alleen wisten zijn kinderen dat niet. Lekker doen. Ik ga het niet lezen”, zegt VdApp.

Verrijking

Tahmina wil gewoon rijk worden over Peters rug, meent Frans. “Ze wil verdienen aan de dood van De Vries. Of geeft ze wat ze ermee verdient aan een goed doel? Dacht het niet. Dus gewoon verrijking. Kan je wel gillen dat ze het zwaar gehad heeft, zal best, maar niet schijnheilig doen en eraan verdienen.”

Marie Claire tot slot: “Ik vraag me af wie er toch steeds overtuigd moet worden. Dat gevoel had ik ook steeds bij haar vorige optredens. Wat toen ook al naar buiten kwam vond ik erg privé en om zulke zaken na iemands dood ook nog eens in een boek te zetten vind ik niet gepast. Houd het voor jezelf is mijn devies.”

Twitter

Er klinkt veel kritiek op Tahmina:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Peter R. de Vries écht een boek over zijn affaire met Tahmina Akefi naar buiten wilde brengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen