Olcay Gulsen beledigt overleden koningin Elizabeth: ‘Koude vrouw’

Olcay Gulsen had gisteren in de talkshow Khalid & Sophie geen zin om mee te doen aan de loftuitingen over de overleden Britse koningin Elizabeth (96). “Ik vond haar altijd ijskoud.”

Olcay Gulsen en koningin Elizabeth © NPO, Joel Rouse

Voor miljoenen mensen was het gisteren een zwarte dag: de Britse koningin Elizabeth is overleden op 96-jarige leeftijd. ’s Avonds ging het ook op de Nederlandse televisie vrijwel nergens anders over. Ook Khalid & Sophie had een tafel vol gasten om over de nalatenschap van de wereldberoemde vorstin te praten.

Olcay kritisch

Hoewel tijdens de uitzending van Khalid & Sophie al zo goed als duidelijk was dat Elizabeth zou komen te overlijden, volgde het daadwerkelijke nieuws pas iets na half acht. De talkshow werd toen abrupt afgebroken door presentatrice Sophie Hilbrand, waardoor de hoofdgast van de avond, Joop van den Ende, niet eens meer aan tafel is verschenen.

Sophie sprak over de Britse queen met Suse van Kleef, Barrie Stevens en Peter Brusse. En ook tafeldame Olcay Gulsen liet haar mening horen. Zij was de enige die géén lovende woorden in petto had voor Elizabeth.

‘IJzige vrouw’

Olcay liet heel duidelijk blijken wat ze altijd van Elizabeth gevonden heeft. “Wat is nou het geheim van haar enorme populariteit? Want ik heb haar altijd best wel een ijzige, koude vrouw gevonden.”

Er volgde een luid oooh-geroep in de studio. Olcay: “Ja, sorry, misschien vloek ik hier in de kerk.”

Barrie Stevens legde vervolgens uit dat Elizabeth zich zeventig jaar lang heeft ingezet voor het Britse volk. Olcay: “Nee, dat is iets anders. Dat is respect hebben voor de vrouw. Het is een vakvrouw, dat begrijp ik helemaal.”

‘Ze is een bikkel!’

Suse vindt dat Olcay die dingen helemaal niet moet scheiden. “Dat maakt haar ook geliefd, hè? Er is heel veel respect voor haar plichtsbewustzijn bijvoorbeeld.”

Olcay is de enige die zich gisterenavond op televisie zo gemeen uitliet over de overleden koningin. Zelfs René van der Gijp was lovend. Hij vindt het ongekend dat Elizabeth een paar dagen geleden nog de nieuwe Britse premier ontving. “Dan ben je toch ongelooflijk taai? Dan ben je een bikkel.”

Kritiek

De uitspraken van Olcay komen haar her en der op kritiek te staan. “Duiding van het einde van tijdperk moet je niet met Olcay Gulsen doen…”, twittert Arthur.

Delta One: “Die Olcay Gulsen heeft ook geen greintje respect in haar donder hè?”

En Loor: “Wat een misser, Khalid & Sophie. Als je geen gasten van niveau kunt krijgen kun je beter de uitzending staken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het misplaatst dat Olcay Gulsen juist op zo'n avond met deze belediging komt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen