Khalid Kasem-tapes gelekt door nabestaanden Peter R. de Vries?

Wie zijn de zogenoemde ‘Drie Musketiers’ die aan het AD de nu al beruchte Khalid Kasem-tapes hebben gelekt? “Het zou kunnen dat dit door een erfgenaam van Peter R. de Vries is gelekt.”

Peter R. de Vries en Khalid Kasem © NPO

De tv-carrière van Khalid Kasem is door onthullingen van het AD abrupt tot stilstand gekomen, en terugvallen op zijn loopbaan als advocaat kan nu ook niet meer. Op geluidsopnames die de krant heeft gekregen van de anonieme bron ‘De Drie Musketiers’ bekent de presentator een ambtenaar te hebben omgekocht. Waar komen die tapes toch vandaan?

Nabestaanden?

Lars Duursma, de bekendste communicatiedeskundige van ons land, vraagt het zich af. “Het lijkt te gaan om digitale opnamen, bijvoorbeeld uit een iCloud-reservekopie, als je daar je dictafoon-app gebruikt. Er worden een paar opties genoemd al in de media. Dat er hackers zouden zijn die het iCloud-account van Peter R. de Vries hebben gehackt.”

Er zijn echter meer mogelijkheden, zegt hij in De Communicado’s. “Ik denk dat er twee andere opties zijn die je kan meenemen. Eén is natuurlijk dat de erfgenamen van Peter R. de Vries toegang hebben gekregen tot zijn iCloud-account. En dat zal in dit geval niet Royce zijn die het naar buiten heeft gebracht, maar het kan iemand anders zijn.”

Tahmina?

Hè, wie bedoelt Lars dan? Is het die griet die de hele tijd de aandacht zocht als vriendin van Peter R. de Vries? Is Tahmina Akefi, die een glansrijke tv-carrière najaagt, jaloers dat Khalid wél een talkshow heeft en zij niet? Of is het Wouter de Vries, de bekende broer van Peter R.? Is dit wel een realistisch scenario? Mogelijk niet.

Lars: “Iets wat ik zeker ook niet zou uitsluiten is dat in het politieonderzoek naar de moord op Peter R. de Vries, de politie of het OM toegang heeft gehad tot opnamen in zijn iCloud-account en dat die hier dit hebben doorgespeeld aan het AD. Je weet het niet, maar het zou zomaar kunnen.”

Heel benieuwd

De grote vraag is: wordt er nog meer gelekt? Was het de bedoeling om Khalid te raken? Of juist Peters zoon Royce de Vries? Co-host Victor Vlam: “Ik ben heel benieuwd wat voor dingen Peter R. nog meer heeft opgenomen op al die banden die hij kennelijk heeft liggen, want als hij dit allemaal heeft opgenomen, ja…”

Hij vervolgt: “Volgens mij zijn er nog heel veel meer gesprekken die hij heeft opgenomen en dan kan ik me voorstellen dat er best wel wat mensen zijn die toch een beetje zenuwachtig worden.”

Musketiers

Lars sluit het niet uit. “Ja, dat je ooit een gesprek met hem hebt gevoerd en dat je toch afvraagt van: gaat dit nog op een of andere manier uitlekken?”

Dat ligt eraan wie De Drie Musketiers is of zijn, besluit hij. Victor: “Het is inderdaad pure speculatie. Dat weten we op dit moment gewoon totaal niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u medelijden met Khalid Kasem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen