Eddy Zoëy slaat plank volledig mis, noemt B&B-Denise ‘terrorist’

Eddy Zoëy heeft de plank gisteren volledig misgeslagen in RTL Boulevard. Hij vindt dat B&B Vol Liefde-kandidate Denise Harms een ’terrorist’ is die de datingshow van RTL 4 in diskrediet brengt.

Eddy Zoëy © RTL Boulevard

Er staan opeens meerdere kandidaten op die de televisiehit B&B Vol Liefde, terecht dan wel onterecht, in een kwaad daglicht stellen. De botte Richard sloopt de geloofwaardigheid van het programma – hij deed naar eigen zeggen alleen mee voor de publiciteit van zijn bed & breakfast – en ‘kenau’ Astrid stelt dat de makers haar gemanipuleerd hebben.

Klagende Denise

Het opvallendst is het beklag van kandidate Denise ‘naveltruitje’ Harms. Zij ging in het programma buitengewoon vals om met het vertrek van een van haar dates. Nu lijkt ze die date in kwestie, Dave, te beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. Het lijkt te gaan om wat pikante appjes, maar hij ontkent dat er sprake is van een grensoverschrijdend karakter.

Gezien het feit dat Denise tot de afwijzing van Dave verliefd op hem was, is het logisch dat er vraagtekens worden gezet bij haar beschuldigingen. Toch dienen die door Blue Circle, producent van het programma en onderdeel van RTL, uiteraard wel serieus genomen te worden en dat gebeurt volgens Denise niet.

Vraagtekens

RTL Boulevard heeft gisteren een lang item gewijd aan de opstand onder de kandidaten van B&B Vol Liefde. Daarbij werd niet vermeld dat beide programma’s dezelfde producent hebben. Verslaggever Aran Bade benadert de klagende kandidaten met enig cynisme. “Het is het seizoen van de grens. Iedereen geeft zijn grens aan.”

Aran zet vraagtekens bij de ietwat vage klaagvideo die Denise online heeft gegooid. “Als je ergens melding van wil maken, dan moet je dat zeker doen. Er zijn ook gewoon bepaalde plekken voor. Dit is een heel raar, wazig verhaal en daar blijven we een beetje in hangen.”

‘Zeg het gewoon!’

Luuk Ikink moedigt Denise eveneens aan om naar voren te treden. “Waarom zegt ze niet gewoon wat er aan de hand is? Het is allemaal zo cryptisch. Ik heb geen idee meer waar het verhaal nou over gaat eigenlijk.”

Denise lijkt echter gewoon de juiste route te hebben gekozen. Ze laat weliswaar wat hints vallen op social media, maar heeft aan de bel getrokken bij meldpunt Mores. Zij bevestigen dat er een gesprek van 72 minuten heeft plaatsgevonden. Aran: “Als daar iets uitkomt, wordt het naar de producent teruggekoppeld. Dat is nu niet het geval.”

Wat zegt Astrid?

Dan schakelt Boulevard live naar de klagende ‘kenau’ Astrid en haar liefje Harmjan. Presentator Eddy Zoëy is continu bezig om hen woorden in de mond te leggen. “Het lijkt net of jullie boos zijn en volgens mij klopt dat niet. Verklaar maar even”, moedigt hij hen aan. Even later: “We kunnen de conclusie trekken dat jullie er plezierig op terugkijken, toch?”

Harmjan kan nog nét een kritische noot kwijt: “Laten we het kort samenvatten: wij hebben meegedaan met het programma om de liefde te vinden en waren niet bezig met tv-maken. Het productiebedrijf [Blue Circle] probeert tv te maken en laten we dáárin nou net af en toe tegengestelde belangen hebben. Dat botst en dat heeft gebotst.”

‘Terroristen!’

Luuk merkt vervolgens op dat Blue Circle, dat dus ook de producent is van zijn eigen RTL Boulevard, kennelijk tekort is geschoten op het gebeid van nazorg. “Het is belangrijk, ook als productiemaatschappij, om in contact te blijven met die mensen die meedoen. Praat gewoon met elkaar, want dan voorkom je gewoon dit soort dingen.”

Eddy steunt echter de lijn van RTL, dat geen reactie wenst te geven op het beklag van de kandidaten. “RTL’s stelling, gewoon niet onderhandelen met terroristen, snap ik ook wel.”

Denise reageert verbijsterd in een story op Instagram. “Eddy Zoëy, wtf? Noem je mij nou echt een terrorist? En daarom praat ik niet met jullie! Te laag dit!!! Hoe ver zakken jullie nog?? Luuk Ikink, jij begrijpt het.”

Kritiek op Boulevard

AD-mediajournalist Marcus den Blanken vindt dat RTL Boulevard de plank misslaat. “Ik snap dat je Denise van B&B Vol Liefde kritisch benadert”, twittert hij. “Maar dat Eddy Zoëy nu zegt: ‘Ik snap de stelling van RTL, niet onderhandelen met terroristen’… Er is gewoon een gesprek van 72 minuten bij Mores geweest, toch? Ik vind het ver gaan.”

Televizier-journalist Jef Willemsen spreekt van een ‘apart item’ dat ‘riekt naar damage control’. “Aparte uitsmijter inderdaad. Zeker omdat het hele item al voelde als een gedirigeerd pr-moment met Astrid die mocht komen zeggen dat ze heus niet boos is. Indirect voelt het dan toch alsof Denise wordt geframed en ondermijnd.”

Marcus: “Ja zo voelde het wel een beetje. En dat past niet bij Boulevard.”

Jef: “Absoluut niet. Zelfs het doorgaans voor Talparochie-prekende Shownieuws zou zich daar niet zo opzichtig aan branden.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard en B&B Vol Liefde worden gemaakt door dezelfde producent. Vriendendienst van Eddy Zoëy?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen