Matthijs van Nieuwkerk boos op Shownieuws: ‘Zwaar geïrriteerd’

Matthijs van Nieuwkerk is gisteren ‘buitengewoon geïrriteerd’ weggelopen bij een cameraploeg van Shownieuws. Hij was niet gediend van vragen over zijn vermeende tirannieke gedrag.

Matthijs van Nieuwkerk © Shownieuws

Er is een natuurfilm gemaakt over de terugkeer van de wolf in ons land, WOLF, en Matthijs van Nieuwkerk is daarvan de voice-over. Hij kwam gisteren bij de première opdagen met zijn nieuwe vriendin, voor wie hij naar verluidt zijn vrouw heeft verlaten, en daar stond ook een cameraploeg van Shownieuws aan de kant.

Matthijs geïrriteerd

Die Shownieuws-ploeg was vooral benieuwd wat Matthijs vindt van de geruchten over zijn vermeende monsterlijke gedrag tijdens zijn jaren bij De Wereld Draait Door, maar daar was de presentator niet van gediend. Hij wilde alleen wat saaie standaardantwoordjes over die wolvenfilm opdissen.

Privé-baas Evert Santegoeds aan de Shownieuws-desk: “We probeerden Matthijs daarnaar te vragen, maar op het moment dat het gesprek een íets andere wending kreeg dan over die documentaire, was hij weg en buitengewoon geïrriteerd dat we er überhaupt naar durfden te vragen.”

Wolf in schaapskleren

Het is wel weer toevallig dat Matthijs uitgerekend een wolvenfilm inspreekt, vindt Evert. “Zelf wordt hij een wolf in schaapskleren genoemd, omdat er een ‘tiran’ in Hilversum is bezig geweest, waarvan steeds gezegd wordt dat dat Matthijs van Nieuwkerk is.”

Hij vervolgt: “Er zijn verschillende medewerkers achter de schermen van televisie die klagen over een bepaalde presentator, zonder zijn naam te noemen, en iedereen in het circuit denkt wel zo’n beetje te weten dat dat zich afgespeeld heeft achter de schermen van het zeer succesvolle De Wereld Draait Door al die jaren.”

Nieuwe liefje

Matthijs zat voorafgaand aan die première trouwens behoorlijk te flikflooien met zijn nieuwe liefje Martha Riemsma. “Dat is een goed teken, want tijdens zijn vakantie in Saint-Tropez afgelopen zomer, hebben meerdere Nederlandse toeristen gezien dat er een enorme heibel uitbrak tussen die twee aan tafel in een very chique restaurant in Saint-Tropez.”

De twee werden begin augustus gespot in het luxe Château de la Messardière. “Het is allemaal weer bijgelegd kennelijk, want het is weer dik aan. Gelukkig maar, want voor haar heeft hij zijn gezin verlaten… Nou ja, zijn kinderen waren het huis al uit, maar zijn vrouw verlaten. Dat is dan niet voor niks geweest.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk wil niet reageren op zijn vermeende wangedrag. Flauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen