AvroTros haalt beelden ‘kwetsende’ Tim den Besten niet offline

AvroTros haalt de ‘kwetsende’ beelden waarop Tim den Besten een regel uit een sinterklaasliedje zingt niet offline. “Op deze manier kan iedereen het zien en een eigen mening vormen.”

Tim den Besten © NPO

Tim den Besten gaat door een heel zware tijd vanwege zijn optreden in de AvroTros-uitzending over de Canal Parade in Amsterdam afgelopen zaterdag. Toen zijn goede vriend Nicolaas Veul naderde in een paradeboot, zong Tim een regel uit een traditioneel sinterklaaslied, namelijk: “Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht.”

Tim niet weggeknipt

Voor sommige mensen is Tim nu een racist en daar heeft hij het erg zwaar mee. Hij durft zelfs amper nog koffie te halen in de Starbucks, vertelde hij op de radio. “Dan sta je in de Starbucks in de rij en er stonden alleen maar donkere mensen achter die kassa. Ik weet niet, het is gewoon zó niet wat ik zou doen. Sorry ook voor dit, maar de reacties zijn zo heftig.”

De AvroTros heeft besloten om de beelden – onderstaand ziet u een fragment – niet weg te knippen uit de uitzending die gewoon nog terug te zien is op NPO Start (vanaf minuut 21:50). “Wij laten de uitzending op NPO Start staan. Op deze manier kan iedereen het zien en een eigen mening vormen”, aldus de omroep.

Jeangu MacRooy

Er zijn ook mensen boos over het statement van AvroTros, waarin wordt gesproken van een ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden’. Sommige mensen beweren namelijk dat de omroep rondom Tims gezang bewust heeft ingezoomd op twee zwarte mannen op de AvroTros-boot, namelijk Jeangu Macrooy en zijn broer Xillan.

Of AvroTros inmiddels contact heeft gehad met de Songfestival-zanger en zijn broer, wil een woordvoerder niet zeggen. “We blijven bij ons eerder op Instagram geplaatste statement en hebben ons inziens te maken met een ongelukkige samenloop van omstandigheden waarbij geen sprake is geweest van kwade opzet.”

Fragment

Het fragment van Tim en zijn sinterklaasgezang:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat AvroTros de beelden van de zingende Tim den Besten offline moet halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen