Televizier bedenkt nieuwe prijs om aan Tim Hofman te kunnen geven

De Televizier heeft een hele nieuwe prijs bedacht zodat Tim Hofman ook iets mee naar huis kan nemen na het Gouden Televizier-Ring Gala in oktober. “We komen met een Impact Award.”

Tim Hofman © BNNVARA

Tim Hofman wordt sinds zijn onthullende documentaire over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland onophoudelijk geëerd en dat gaat nog wel even door. De Televizier heeft nu zelfs een hele nieuwe prijs bedacht, zodat ook Tim in oktober iets te winnen heeft op het Gouden Televizier-Ring Gala.

Nieuwe prijs

Zijn BOOS-uitzending over The Voice kan namelijk geen Gouden Televizier-Ring winnen, want die is alleen bedoeld voor tv-programma’s, en twee jaar geleden won BOOS al eens de prijs voor beste online videoserie.

Hoe Televizier dat oplost? De organisatie komt nu met de Televizier-Ster Impact. “De award voor het programma dat echt iets heeft losgemaakt in de Nederlandse samenleving”, klinkt het. “Daarbij maakt het niet uit om wat voor soort programma het gaat, of waar het te zien was. Dat kan op tv zijn, bij een streamingdienst of op een onlinekanaal.”

Iets bijzonders

Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van Televizier, vindt het een relevante prijs. “Televisie is een onmisbare bron van vermaak en informatie. Maar soms gebeurt er echt iets bijzonders.”

Hij vervolgt: “Dan raakt een programma een gevoelige snaar bij het kijkende publiek, zet het een onderwerp opnieuw op de agenda, of ontstaat er een broodnodige discussie die de Nederlandse samenleving vooruithelpt. Voor al die programma’s roepen wij nu de Televizier-Ster Impact in het leven.”

Speciaal voor Tim

Joost Maiburg, verslaggever van RTL Boulevard, vindt het evident dat deze prijs er speciaal voor Tim is gekomen. “Volgens mij is dit gewoon in het leven geroepen om ervoor te kunnen zorgen dat ze een prijs kunnen uitreiken aan BOOS. Aangezien het programma bij de Ring niet genomineerd kan worden”, twittert hij.

Hij vervolgt: “De uitzending over The Voice heeft echter wel veel losgemaakt. Dus om te voorkomen dat er straks een discussie ontstaat, waarin mensen zeggen dat “BOOS zoveel impact had en nergens genoemd wordt’, komen ze denk ik met deze categorie.”

Genomineerden

De organisatie van de Gouden Televizier-Ring verkiezing selecteert tien kandidaten die in aanmerking komen voor de nieuwe award. Er kan vanaf volgende week dinsdag gestemd worden tijdens een online nominatieronde.

De prijs komt in de plaats voor de Zilveren Televizier-Ster Man en Zilveren Televizier-Ster Vrouw voor beste presentator en beste presentatrice. Die worden samengevoegd tot een unisex variant: de Zilveren Televizier-Ster.

Het Gouden Televizier-Ring Gala is op donderdag 6 oktober te zien op NPO 1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Tim Hofman met een vervolg moet komen op zijn Voice-documentaire?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen