Matthijs van Nieuwkerk de klos: ‘Steeds meer verhalen op straat’

Het zou zomaar eens kunnen dat het ‘monsterlijke’ gedrag van Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen bij De Wereld Draait Door een staartje krijgt. “De verhalen komen langzaam naar buiten.”

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Matthijs van Nieuwkerk heeft zich tijdens zijn jaren als presentator van De Wereld Draait Door bizar streng gedragen tegen zijn personeel. Daar is al een en ander over geschreven toen het programma nog liep, maar onlangs is dat opnieuw opgerakeld. De presentator werd in De Telegraaf namelijk beschuldigd van ‘monsterlijk gedrag’.

Tiran Matthijs

Privé-baas Evert Santegoeds vertelt nu in zijn podcast Strikt Privé dat Matthijs zich echt behoorlijk misdragen heeft. “Zo, die kon aardig uit zijn slof schieten. Het is de beminnelijke Matthijs op televisie die het met alle grote sterren goed kan vinden, maar achter de schermen was hij een studiobeul, zo wordt hij genoemd, een tiran.”

Evert merkt dat de verhalen over Matthijs beetje bij beetje naar buiten komen. “Ja, dat geeft toch een ander beeld van Matthijs van Nieuwkerk. Die verhalen komen nu pas langzaam naar buiten.”

Onthullingen

Er gaan geruchten dat de Volkskrant werkt aan een onthullend artikel over Matthijs en zijn jaren bij De Wereld Draait Door, en dat daarvoor flink wat (oud-)BNNVARA-medewerkers zijn benaderd.

Het gerucht dat deze (oud-)medewerkers onder druk worden gezet door de omroeptop om niet met de pers te praten klopt niet, laat BNNVARA desgevraagd weten aan deze site: “Dit klopt niet en uiteraard zouden wij medewerkers nooit onder druk zetten. BNNVARA heeft de uitingsvrijheid immers hoog in het vaandel.”

Petje

Is er nog meer te bespreken over Matthijs? Ja, zijn petje. “Tegenwoordig draagt hij een petje”, weet Evert. “Ik weet niet wat daar de oorzaak van is, maar hij heeft altijd een petje op, dus er was al wat lange iets met dat haar aan de hand kennelijk. Het is een ijdele man. Misschien in het begin niet, maar dat is hij wel geworden in de loop der jaren.”

Matthijs was afgelopen week vakantie aan het vieren in Frankrijk. Een foto die een vakantieganger daar heeft gemaakt van zijn achterhoofd werd vorige week dinsdag uitvoerig besproken in Shownieuws.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat het salaris van Matthijs van Nieuwkerk enorm is teruggeschroefd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen