Tim den Besten zingt sinterklaasliedje op tv: ‘Het spijt me heel erg’

Tim den Besten gaat diep door het stof omdat hij een Sinterklaas-liedje heeft gezongen op televisie. “Het was een spontane maar domme reactie en het spijt me dat ik dat lied heb gezongen.”

Tim den Besten © AvroTros

Amsterdam stond zaterdag op zijn kop vanwege de jaarlijkse Canal Parade in de grachten en dat werd live uitgezonden op televisie. Het verslag van NPO 1 wist een mooie 335 duizend kijkers te boeien. Op een gegeven moment ontvingen presentatoren Rik van de Westelaken en Splinter Chabot de hysterische VPRO-ster Tim den Besten aan hun desk.

Sinterklaasje

Het optreden van Tim in de live-uitzending begon vrij luidruchtig. Hij was namelijk heel hard naar een bootje van de publieke omroep AvroTros aan het schreeuwen, omdat daar zijn goede vriend Nicolaas Veul op stond. “Ja, Sint-Nicolaas komt nu aan met de boot! Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht!”, zong hij.

Deze zin uit een traditioneel sinterklaasliedje wordt door sommige mensen als kwetsend ervaren en daar heeft Tim veel reacties over ontvangen. “Ik krijg wat haatberichten omdat ik tijdens de Pride-uitzending op NPO 1 een sinterklaasliedje zong. Dat deed ik natuurlijk niet omdat er zwarte mensen op de boot stonden”, schrijft hij op Instagram.

‘Heel jammer, Tim’

De reden dat Tim dat begon te zingen, is omdat hij zijn goede vriend Nicolaas gekscherend Sint-Nicolaas noemt. En Sinterklaas is weer een afgeleide van die naam. “Dat deed ik dus omdat Nicolaas (Veul) op die boot stond. Was volgens mij ook heel duidelijk. Zo niet: bij deze opgehelderd.”

Een volger reageert kritisch: “I mean: yea, duidelijk, maar dat liedje en vooral die zin is natuurlijk echt een k*tnummer die het racisme van Sinterklaas erg duidelijk maakt… Vind het jammer dat je dat niet lijkt in te zien op dit moment. I know you are anti-racism and a great guy, vandaar dat ik het jammer vind dat liedje uit jouw mond te horen I guess.”

‘Ik zing het nooit’

Daar reageert Tim als volgt op: “Je hebt helemaal gelijk. Het was een spontane reactie, en dat liedje was het eerste wat ik eruit flapte. Had ik niet moeten doen. Ik zing het ook nooit verder. Maar nu ineens zonder na te denken. Sorry. 🌻”

Tim plaatst vervolgens nóg een excuus-story: “Ik had niet ‘sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ moeten zingen toen ik Sint Nicolaas Veul op een prideboot zag staan. Het was een spontane maar domme reactie en het spijt me dat ik dat lied heb gezongen en als ik daar mensen mee heb gekwetst. Ik was een beetje dom. Sorry daarvoor.”

Stories

Twee van de stories van Tim:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim den Besten zong live op televisie 'Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht'. Goed dat hij excuses aanbiedt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen