Heftig nieuws voor Paul de Leeuw: ‘Tv-carrière abrupt ten einde’

Heftig nieuws voor Paul de Leeuw: zijn tv-carrière is vanmiddag iets voor twee uur doodverklaard door Angela de Jong. “De tv-carrière van Paul zoals we hem kennen is nu echt klaar.”

Paul de Leeuw en Angela de Jong © RTL

Paul de Leeuw beleeft sinds een aantal weken een soort tv-nachtmerrie. De huidige serie afleveringen van Busje Komt Zo wordt zó slecht bekeken dat hij gisteren de hekkensluiter was van de kijkcijfer top 25. De volgende halte? Het kijkcijferravijn. Volgens tv-kenner Tina Nijkamp is het evident dat Busje Komt Zo nooit meer terugkeert op tv.

Angela oordeelt

Of is het überhaupt over en uit met de tv-carrière van Paul? Ja, zegt Angela de Jong. “Busje Komt Zo bewijst dat de tv-carrière van Paul zoals we hem kennen nu echt klaar is”, schrijft ze vandaag in haar AD-column.

Ontzettend vervelend voor Paul. Gelukkig is hij al 60 jaar en kwam zijn tv-pensioen sowieso al dichtbij. Toch had Paul graag nog wel even door gewild. Hij wees vorige week nog op de hoge waarderingscijfers voor Busje Komt Zo. “Waarderingscijfer voor aflevering drie: 7,9! Nu nog iets meer kijkers, want je mist iets. #teambusje”, schreef hij.

‘Het is over’

Dat Busje Komt Zo is ook best een leuk programma, vindt Angela, maar het is volgens haar wel een herhaling van zetten. De ondergang van Paul is volgens haar een waarschuwing aan alle jonge tv-makers ‘om niet te lang op hun oude succes te blijven teren’. “Er komt een dag dat het over is.”

In herhaling vallen is overigens niet Pauls enige probleem, besluit Angela. “Het wringt als je aan de ene kant nog steeds graag de brutale, nietsontziende presentator wil zijn en aan de andere kant in maatschappelijke discussies krampachtig politiek correct doet”, zegt ze. “Dat pikt de kijker simpelweg niet.”

AD-column

De AD-column waarin Angela de tv-carrière van Paul doodverklaart:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Angela de Jong gelijk? Is dit de genadeklap voor Paul de Leeuws tv-carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen