Gaat Johan Derksen te ver? ‘Eva Jinek slachtoffer van vrouwenhaat’

Johan Derksen krijgt na zijn harde aanvallen op Eva Jinek de wind van voren van columnist Johan Fretz. “Door hem kunnen hordes misogyne hyena’s weer vrolijk losgaan op de presentatrice.”

Eva Jinek, Johan Derksen en Johan Fretz © RTL, NPO

De rol van Eva Jinek in de rel rond Vandaag Inside – ze zou op het feestje na haar seizoensfinale hebben gedanst op het graf van VI – is haar op flink wat kritiek komen te staan. Ze wordt de laatste tijd om de haverklap door de mangel gehaald door Johan Derksen. En daarmee gaat hij veel te ver, vindt Parool-columnist Johan Fretz.

Volksgericht

Johan Fretz, die vorig jaar zijn excuses aanbood aan Eva nadat hij riep dat ze geen ruggengraat heeft, vindt dat Johan Derksen een beetje moet dimmen. “Het huidige volksgericht heeft met de ­inhoud niets meer te maken”, schrijft hij in zijn column in de krant. “Johan Derksen en co (…) zijn al weken op hun pik getrapt.”

De sneer die Eva in ‘aangeschoten’ toestand uitdeelde aan VI is ‘gewoon een geintje’, stelt Johan Fretz. Maar bij VI doen ze volgens hem net alsof Eva een soort misdaad heeft begaan.

Misogyne hyena’s

Die harde aanvallen voeden de vrouwenhaat tegen Eva, vindt Johan Fretz. “Door publiekelijk maar te blijven impliceren dat Jinek met haar grapje nog net niet honderd ondergedoken Oekraïners heeft aangegeven bij de Russische ambassade, kunnen de hordes misogyne (vrouwenhatende, red.) hyena’s weer vrolijk losgaan op de presentatrice.”

Verder is Johan Fretz ook kritisch over mediacriticus Victor Vlam, die stelt dat Eva ‘een joekel van een imagoprobleem‘ heeft. Hij is niets meer dan een ‘zelfbenoemde media-expert met een podcast’, sneert de columnist. “Kan iemand een vaccin uitvinden tegen mannen met een podcast?”

Te veel vakantie

Eva krijgt ook veel kritiek over haar enorme lange vakanties. Volgens Johan is dat flauw, omdat ze ondertussen ook een documentaireserie heeft gemaakt over taboes rond het moederschap.

Die bestaat echter slechts uit drie afleveringen van een half uurtje, werpt weekblad Story tegen. “Het is bijna onmogelijk dat ze al die tijd alleen maar met haar documentaire bezig is geweest.”

Parool-column

De Parool-column van Johan Fretz:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen