Coen Swijnenberg vreest voor Radio 538: ‘Het 3FM-scenario dreigt’

Coen Swijnenberg denkt dat Radio 538 moet oppassen voor het desastreuze 3FM-scenario. “Dat er te veel gekloot wordt en luisteraars de grip met de station kwijtraken”, zegt hij.

Coen Swijnenberg © Radio 538

Het zit erop voor Coen Swijnenberg en Sander Lantinga: er komt vandaag na achttien jaar een einde aan hun dagelijkse radioshow. Het is voor de heren een bittere pil, maar Radio 538 denkt dat het kielhalen van Coen en Sander als dagelijks duo noodzakelijk is om het tij van dalende luistercijfers te keren.

3FM-scenario

De exit van Coen en Sander volgt kort nadat Frank Dane uit de ochtendspits werd gehaald. In een mum van tijd is Radio 538 onherkenbaar veranderd en dat is volgens Coen een enorm groot risico. Hij wijst erop dat 3FM compleet instortte toen gezichtsbepalende dj’s – Giel Beelen, Gerard Ekdom en ironisch genoeg Coen en Sander zelf – vertrokken.

Coen in het AD: “Ik snap goed dat er iets moet gebeuren, maar ik vind het een gevaarlijke keuze. Je moet waken voor een 3FM-scenario. Dat er te veel gekloot wordt en luisteraars de grip met de station kwijtraken.”

‘Dit is niet stabiel’

Ook collega Sander vreest voor de herkenbaarheid van 538. “Ik denk dat Radio 538 meer gebaat is bij stabiliteit. Afgelopen december veranderde de ochtendprogrammering, daarna de dag en nu ook de middag. Ik hoop van harte dat het wat oplevert, maar heel stabiel naar de luisteraar oogt dit natuurlijk niet.”

Ze hadden net iets meer tijd moeten krijgen, vindt Coen. “We wisten dat het met 538 niet denderend ging. Maar eigenlijk zaten we net weer in the winning mood. Corona lag achter ons. De avondspits stond weer vol. De luistercijfers gingen omhoog.”

538-exit

Tot slot bekennen de heren dat ze een vertrek bij Radio 538 hebben overwogen. “Jazeker”, zegt Coen.

“Uiteindelijk ga je gesprekken voeren en zijn we op dit uitgekomen. Solo verder en vrijdag samen”, voegt Sander toe, wijzend op hun troostprijs.

Instagram

Coen is vandaag naar eigen zeggen in een sentimentele bui:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen