SBS 6 kan geen hotel vinden voor Hélène Hendriks: ‘Qatar is vol’

Het lukt SBS 6 niet om voor Hélène Hendriks een hotelkamer te vinden in Qatar. Het is de bedoeling dat ze in november naar het emiraat afreist om verslag te doen van het WK Voetbal.

Hélène Hendriks © SBS 6

De SBS 6-talkshow Vandaag Inside zendt dagelijks uit tijdens het WK Voetbal in november en december. Om het programma in Qatarese sferen te brengen, wordt Hélène Hendriks op het emiraat afgestuurd als verslaggeefster. Letterlijk alle hotelkamers in de stad zijn echter al volgeboekt; er is zelfs geen hostelbedje meer te krijgen.

Hélène bezorgd

Hélène maakt zich daar enige zorgen over. “Er is helemaal geen plaats meer. Ik maak me toch wel een beetje zorgen daarover. Ik moet daar vier of vijf weken naartoe”, legt ze uit in VI.

Collega René van der Gijp vraagt zich af of de organisatie een pershal met bedjes gaat inrichten. “Je moet er toch niet aan denken dat je dadelijk in een tent ligt met veertig man ofzo? Daar moet je toch niet aan denken liefie?”

Naar de woestijn

Hélène vreest een oncomfortabele vier weken tegemoet te gaan met lange reistijden naar haar verblijfsplaats. “Er is daar tijdsverschil, dus ik ben daar dan om 1.00 of 1.30 uur klaar en dan moet ik nog ergens een uurtje rijden naar een of andere woestijn.”

Wilfred Genee: “Die arbeiders slapen allemaal onder het stadion. Misschien dat daar nog een bedje over is.”

Hélène: “Wie weet.”

‘Niet te geloven’

Wilfred vindt het vreemd dat er nog steeds geen verblijfsplaats is geregeld voor Hélène. “Het is toch niet te geloven dat daar nog niets voor geregeld is?”

René van der Gijp: “Krankzinnig.”

Johan Derksen: “Het zegt ook wel veel over de organisaties, want als je een EK hebt, dan ga je al in een heel vroeg stadium hotels voor je mensen boeken en blokken. Je weet dat de beste kamers altijd naar de FIFA-officials gaan, want die patsers willen altijd lekker liggen. Je moet er vroeg bij zijn.”

‘We hebben niks!’

Hélène: “Maar dat waren we niet. We hebben nog niks.”

Johan: “Ik vind het ook onverantwoord dat ze haar alleen sturen. Ze moet zich daar maar alleen zien te redden. Als een vrouw vier weken in Qatar is, dan moet er altijd een vent bij zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Oranje-duels worden uitgezonden door de NPO. Moet SBS 6 sowieso wel iemand naar Qatar sturen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen