Radio 538 schrapt Coen en Sander: ‘Dit zagen we niet aankomen’

Radio 538 trekt de stekker uit het dagelijkse programma De Coen & Sander Show. De noodlijdende radiozender kiest ervoor om Coen Swijnenberg en Sander Lantinga een andere plek te geven.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © Radio 538

Het lijkt erop dat de paniek is toegeslagen bij Talpa Radio nu de luistercijfers van Radio 538 maar blijven inzakken. Na het ontslag van Frank Dane als de ochtendspits-dj, is nu het middagspits-duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga aan de beurt. Ze moeten al per 16 juni stoppen met hun dagelijkse programma De Coen & Sander Show.

Nachten wakker

Coen en Sander mogen na de zomer nog maar één keer per week samen een programma maken, namelijk op vrijdagen tussen 16 en 19 uur op Radio 538. De heren krijgen apart van elkaar wel een eigen programma. Coen zal op de overige werkdagen van 12 tot 14 uur te horen zijn op 538, Sander van 16 tot 18 uur op Radio Veronica.

Het is niet hun eigen keuze. Coen: “Wij kregen deze mededeling van: ‘We hebben een andere invulling voor het tijdstip waarop jullie nu zitten.’ Dat zagen we niet aankomen. Ik heb er een paar nachtjes wat minder goed van geslapen. We hebben nog nooit met dit bijltje gehakt, maar je moet het relativeren: het hoort bij het werk wat we doen.”

Zure dj’s

Sander schrok er ook wel even van. “Je kunt het een plek geven en naar de toekomst kijken of heel erg verzuurd raken. Maar zure dj’s en ex-dj’s hebben we nou eenmaal genoeg in Hilversum. Het is natuurlijk even schakelen en het een plek geven. Het is 16 jaar Coen & Sander Show die in afgekalfde vorm verder gaat.”

Inmiddels heeft ook Coen het een plekje gegeven. “Ik heb er nog een tijdje over na zitten denken. De vrijdag is misschien wel de mooiste radiodag die er is.”

Sander: “Ja, de mensen hebben dan zin in het weekend.”

‘Gewoon klote’

Jo van Egmond, de nieuwslezeres van het programma, is behoorlijk ontdaan. “Ik vind het dus gewoon klote.”

Sander: “Het is niet anders, jongens. Het is inderdaad wel jammer, maar we blijven bestaan.”

Coen: “Ik ga jou ontzettend missen, Sander.”

Geruchten

De geruchten dat Coen en Sander moeten stoppen gingen al een tijdje rond. Ze kwamen bij Patrick Kicken vandaan. “En hij heeft altijd gelijk”, zei Albert Verlinde gisterenavond nog in Shownieuws.

Coen en Sander hebben achttien jaar lang radio met elkaar gemaakt als duo. Dat blijven ze dus doen, maar dan – zoals Sander het noemt – in ‘afgekalfde vorm’.

Het is nog niet duidelijk wie de plek van Coen en Sander gaat innemen. Volgens het AD gaat het om Frank Dane.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen