Johan Derksen wordt ‘doodziek’ van vriendin Peter R. de Vries

Johan Derksen ergert zich aan de mediaoptredens van Tahmina Akefi, de vriendin van wijlen Peter R. de Vries. Ze is volgens hem wel héél erg graag in de media. “Ik word er doodziek van.”

Tahmina Akefi en Johan Derksen © NPO, SBS

Tahmina Akefi heeft na het overlijden van Peter R. de Vries nadrukkelijk de schijnwerpers opgezocht. Ze kwam eind januari met een documentaire waarin ze uitgebreid vertelde over haar liefdesleven met de misdaadjournalist. Critici, en naar verluidt ook de ex-vrouw en kinderen van Peter, vonden dat ze daarin wel héél veel intieme details verklapte.

Doodziek

Vanwege de zaak tegen de vermeende moordenaars van Peter is Tahmina deze week opnieuw volop in de media. Naast haar interview in het AD, waarin ze uitgebreid ingaat op de felle kritiek die ze krijgt, zat ze gisterenavond ook in Op1.

Johan Derksen vindt het echt too much, geeft hij aan in Vandaag Inside. “Daar word ik een beetje doodziek van, van die mevrouw. Ik vond die documentaire al stuitend met al die privé, intieme dingen naar buiten brengen waar de buitenwereld geen flikker mee te maken heeft.”

Beetje klef

Ze moet daar eens mee stoppen, vindt Johan. Hij ergert zich eraan dat ze nu in de krant wéér begint over de liefdesbriefjes die Peter altijd schreef. “Nu zag ik een stuk in het AD en dan herhaalt ze dat nog steeds. Zij vindt zich wel heel erg belangrijk hoor. Ik weet niet of je rouw zo moet belijden. Ik vind het een beetje klef.”

Hij besluit: “Ik heb ook met een heel naar gevoel toen naar die documentaire zitten kijken. Zij maakte er bijna een show van, van het overlijden van Peter. En ik heb de indruk dat de kinderen van Peter het ook niet helemaal appreciëren.”

Bonje met familie

Jacqueline, die 35 jaar getrouwd is geweest met Peter, zoekt in tegenstelling tot Tahmina géén aandacht van de media op. Ze wilde eerder ook geen commentaar geven op Tahmina’s documentaire. “Ik ga geen commentaar op de documentaire geven. Ik houd alles wat voor mij privé is in mijn hart.”

Privédetective Sander van Betten, de ex van Erica Meiland die in het verleden regelmatig met Peter samenwerkte, vindt dat chic. Ook hij vindt dat Tahmina te ver is gegaan: “Peters appjes hadden wat mij betreft niet voorgelezen hoeven te worden. ‘Snoesje, I love you’. Dat vond ik iets te privé.”

Fragment

Tahmina zat gisterenavond aan tafel in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen