Marc-Marie Huijbregts verbijsterd door ex-man Katja Schuurman

Marc-Marie Huijbregts heeft geen prettige herinneringen aan chefkok Freek van Noortwijk, die in november een punt zette achter zijn huwelijk met Katja Schuurman. “Hij was echt heel onaardig.”

Freek van Noortwijk en Marc-Marie Huijbregts © Instagram, Beau

Freek van Noortwijk geniet momenteel wat media-aandacht omdat hij in Amsterdam een restaurant heeft geopend met de gewaagde naam Satan’s Anus. De kans dat Marc-Marie Huijbregts daar gaat eten is in elk geval niet heel groot, want hij heeft de chefkok wel eens ontmoet en dat is niet erg goed bevallen.

Freek uit de keuken

Wat is er precies voorgevallen? “Ik was een keer bij Freek eten. Dat is wel een tijd geleden”, vertelt de cabaretier in zijn podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets. “Het was in zijn restaurant Breda. Ik was er eten, lang geleden dus, hè? Ik ging eten en hij kwam aan tafel even praten. Hartstikke leuk, prima, en toen at ik een eendenborst.”

Een eendenborst gaat er nooit helemaal in bij Marc-Marie. “Een eendenborst heeft altijd zo’n velletje – hou ik niet zo van. Het is lekker als het heel knapperig is. Nou, dan nog… In ieder geval: ik eet het meestal niet. Dus ik had het zo lekker opgegeten, de bediening komt het halen en dan komt hij even later uit de keuken.”

‘Alsof ik straf kreeg!’

Freek kwam uit de keuken, en toen? “Toen zegt hij: ‘Ik zag dat je het velletje niet opgegeten had.’ Ik zeg: ‘Nee.’ Het was echt alsof ik straf kreeg. Ik zeg: ‘O, nee, dat vind ik niet zo lekker.’ ‘Ja’, zei-ie. ‘Het is natuurlijk geen kipfilet van de Albert Heijn.’ Nou… Daar werd ik een beetje op mijn plaats gezet alsof ik een culinaire barbaar ben.”

Een onaardige suggestie, vindt Marc-Marie dat. “Misschien ben ik dat wel, maar hij heeft inmiddels Satan’s Anus geopend, dus laten we niet over culinaire barbaren praten. Maar ik dacht ook van… Ik kreeg zo’n tril… Nee, ik kreeg geen trillip, maar ik [had zoiets van]: ‘Sorry, papa, ik ga het opeten.’ Hahaha. Zo leek het inderdaad.”

Heel lastig

Co-host Aaf Brandt Corstius schrikt er ook een beetje van. “Ik zou dit héél lastig vinden.”

Marc-Marie: “Oh, ik hou daar niet van. Maar ik vond het zo stom dat hij zei: ‘Het is geen kipfilet van de Albert Heijn.’”

Aaf: “Ja, dat had hij niet moeten zeggen.”

Marc-Marie: “Dat was echt een beetje…”

Aaf: “Hij had in het kader van leuk en joviaal nog wel kunnen zeggen van: ‘Ah joh, eet dat velletje op, dat is zo lekker! Dat heb ik speciaal voor jou staan te grillen!’ Dat is nog wel leuk joviaal, sterrenchefachtig, maar zeggen: ‘Dat is geen bonuskip’, dat is gewoon dissen.”

Plofkip

Het was een beetje neerbuigend, vindt Marc-Marie. “Ja. ‘Het is natuurlijk geen plofkip.’ ‘Het is natuurlijk geen kip met friet en appelmoes!’ ‘Oh nee, hebben jullie dat niet?’ Ja echt, dat vond ik echt… Dat was echt onaardig.”

Aaf: “Dat blijf je dan toch bij.”

Marc-Marie: “Maar ik heb altijd, dat is ook leuk voor Özcan om te weten: ik vergeet iets niet, maar ik vergeef iets wel. Alleen ik kan het niet vergeten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze culinaire ruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen