‘Na 18 jaar: Coen Swijnenberg en Sander Lantinga stoppen als duo’

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga stoppen na achttien jaar als radioduo. De een gaat de lunchshow van Radio 538 doen, de ander de middagshow van Radio Veronica. Althans, dat meldt Patrick Kicken.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © Radio 538

Radio 538 zit in zeer zwaar weer. Nadat Frank Dane uit de ochtendspits is gehaald om plaats te maken voor Wietze de Jager en Klaas van der Eerden, is volgens de bekende radiocolumnist Patrick Kicken nu de middagspits aan de beurt. Daar komt namelijk een einde aan het programma van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, aldus de radionar.

Coen en Sander uit elkaar?

Het is volgens Patrick 99 procent zeker. Hij denkt dat het nieuws over het einde van Coen en Sander op korte termijn naar buiten komt. “Een radiohuwelijk waarvan sommige boze tongen al jaren geleden beweerden dat de bromance en de magie over was”, schrijft hij bij Spreekbuis. “Nu geven ze er zelf ook aan toe.”

De heren blijven wel radio maken voor Talpa. “Mijn beste bronnen beweren dat Sander de middagshow voor zijn rekening gaat nemen, mét Marisa Heutink, die daar nu ook al zit. En dat is best een puik idee. Man plus vrouw in de middag, waarbij de vrouw de techniek voor haar rekening neemt: het is weer eens wat anders.”

‘Prima waterdrager’

Waar Sander volgens Patrick dus naar Radio Veronica verhuist, zou Coen graag solo plaatjes willen gaan draaien. “Het verhaal gaat dat het tijdvak 12-14u op Radio 538 voor hem gereserveerd is. Prima waterdrager voor overdag.”

Nu is op dat tijdstip nog Niek van der Bruggen te horen. “Hem zie ik nog wel een belangrijke(re) rol krijgen in de leiding van het hitstation. Er zal toch iemand op de plek van Coco Hermans moeten komen, wiens dagen nu toch echt geteld lijken.”

Achttien jaar

Coen en Sander zijn al achttien jaar te horen als radioduo. Ze begonnen in 2004 met het programma Lantinga & Swijnenberg op de vrijdagavond van NPO 3FM. In 2006 begonnen ze met hun huidige dagelijkse radioshow De Coen & Sander Show, eerst op NPO 3FM en sinds hun overstap op Radio 538.

De heren hebben nog niet gereageerd op de radiocolumn van Patrick Kicken.

Spreekbuis

De Spreekbuis-column van Patrick Kicken is ook beschikbaar in podcastvorm:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Coen & Sander stoppen, stoppen ze dan op hun hoogtepunt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen