Peter van der Vorst maakt Angela de Jong heel erg verdrietig

Peter van der Vorst heeft er waarschijnlijk geen benul van wat hij allemaal aanricht op zijn RTL-kantoor. Door zijn toedoen verkeert Angela de Jong namelijk in een soort halve tv-depressie.

Peter van der Vorst en Angela de Jong © RTL, Michel Schnater / M

De RTL 4-kijker dreigt volgens critici volledig in slaap te sussen onder leiding van televisiebaas Peter van der Vorst. Zo vindt formatbedenker Kirsten-Jan van Nieuwenhuijzen dat de verrassing een beetje uit de programmering is geslopen. “Het is niet dat je zegt van: ‘Goh, spectaculair!’ Dat is het ook weer niet bij RTL, hè?”, oordeelt hij.

Verdrietige Angela

AD-diva Angela de Jong denkt daar hetzelfde over. Ze laat vandaag in haar column weten dat ze zich echt niet meer prettig voelt bij het huidige aanbod van RTL 4. Het is volgens haar te veel van hetzelfde. “Armoedig? U zegt het. Als liefhebber van tv, ook commerciële tv, word ik er regelmatig een beetje verdrietig van.”

Het is voor haar de druppel dat er nu op twee avonden achter elkaar, maandag en dinsdag, soortgelijke woonshows op het menu staan: Kopen Zonder Kijken en Voor Hetzelfde Geld. “Je kunt veel zeggen over RTL 4-baas Peter van der Vorst, maar niet dat hij enorm creatief is en veel durf laat zien in de programmering van zijn zender.”

Rotterdam Project

De tijd dat RTL 4 excelleerde ligt volgens Angela alweer een paar jaar achter ons. “Het voelt als eeuwen geleden dat RTL zich positief onderscheidde met écht maatschappelijke programma’s als Five Days Inside en The Rotterdam Project.”

Nu steekt RTL alleen nog zijn nek uit met de dragshow Make Up Your Mind, zegt Angela. In twee dezelfde soort woonprogramma’s na elkaar heeft ze geen zin. “En de oproepen voor een derde soortgelijk programma, met de onvermijdelijke Tijl Beckand, zag ik inmiddels ook al voorbij komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de aftakeling van de lineaire tv in een versnelling raakt als er geen coronalockdowns meer komen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen