Marieke Elsinga ontwijkt burn-out, terug op Qmusic: ‘Wel één dag vrij’

Marieke Elsinga keert na anderhalve maand weer terug in de ochtendshow van Qmusic. Ze heeft een burn-out ontweken en voelt zich nu weer energiek genoeg om plaatjes te draaien op de radio.

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Vlak na de geruchten over een transfer naar Radio 538, maakte Marieke Elsinga anderhalve maand geleden bekend dat ze voorlopig stopt met haar ochtendshow op Qmusic. De reden? Ze was hartstikke moe en had er geen plezier meer in. Nu, na anderhalve maand niets doen, heeft Marieke weer genoeg kracht om plaatjes te draaien.

‘Ik krijg bijna stress!’

Marieke maakte het vanochtend telefonisch bekend in de ochtendshow die ze met Mattie Valk maakt. Van zijn grootste aankondiging kreeg ze direct alweer bijna een inzinking. “Ik krijg bijna stress van de manier waarop je me aankondigt. Zoveel druk en het ging juist zo lekker.”

Hoe gaat het nu? “Het gaat goed. Ik heb gisteren en eergisteren twee heel leuke werkdagen gehad in de televisiestudio’s van RTL. Ik had jou een week of twee geleden aan de telefoon en toen zei ik al: ‘Nou, ik heb gewoon best wel weer zin om dingen op te pakken en aan de slag te gaan.’ Ik begin met tv, dat was voor jou een hard gelag.”

‘Gaat heel goed’

Mattie Valk cynisch: “Ja, wat dat betreft is er niets veranderd. Televisie altijd eerst.”

Marieke grappend: “Precies, en ik dacht ook een beetje: als ik dan daar struikel en het misgaat, dan stel ik jou ook niet teleur, maar dan ligt het dus bij RTL, hè? Zo kun je het natuurlijk ook draaien! Maar het was hartstikke leuk. Ik heb me zo vermaakt, ik heb zoveel plezier gehad, dus nee, het gaat heel goed.”

Wat heeft ze de laatste tijd gedaan? “De afgelopen weken dat ik echt even helemaal vrij ben geweest van werk waren echt goed en ook echt nodig. Ik had het ook in alle eerlijkheid best wel een jaartje eerder ofzo kunnen doen.”

Rondjes draaien

Waarom deed Marieke dat niet? “Weet je wat het ook een beetje is met dit leuke werk wat wij hebben, radio maken en in mijn geval ook nog tv maken?”

Ze vervolgt: “Het is een beetje alsof je rondjes mag maken in een draaimolen en dan is het zó leuk dat je elk rondje mee wil draaien, totdat je op een gegeven moment denkt: ik ben misselijk, misschien had ik ook even een rondje of twee naast de draaimolen kunnen gaan zitten. Dat heb ik nu gedaan en ik heb weer zin om rondjes te draaien.”

Eén dag vrij

Marieke keert op maandag terug, maar wel met een extra vrije dag in de week. “Ik heb besloten om er even op woensdag niet te zijn. Ik heb er veel zin in, maar wil ook even een soort van zachte landing hebben. Het leek me niet zo’n goed idee om gelijk vol in die sneltrein te gaan.”

De presentatrice vervolgt: “Ik vond het best lastig om er even voor te kiezen om die woensdag er even uit te halen, maar toen ik het eenmaal had besloten dacht ik: het is een goed idee.”

Na al dat oeverloze nadenken over geschikte werkritmes en toepasselijke metaforen klinkt het inderdaad alsof Marieke er weer helemaal aan toe is om de handen uit de mouwen te steken.

Instagram

Marieke op Instagram:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen