Eva Jinek zwijgt na nieuwe VI-sneer: ‘Straks praten ze wéér over me!’

Eva Jinek wil niet reageren op de nieuwste uithaal van Johan Derksen aan haar adres, omdat ze bang is dat hij het dan in de volgende uitzending wéér over haar gaat hebben. “Dat wil ik niet.”

Eva Jinek, Johan Derksen en Jordi Versteegden © RTL, Telegraaf

Heel even leek de loederruzie tussen Eva Jinek en Johan Derksen uitgepraat, maar niets is minder waar. Terwijl hij vrijdagavond in Vandaag Inside vergoelijkende woorden over haar sprak, beweerde zij tegelijkertijd bij Beau dat VI-redacteur Sam van Royen gelogen heeft. Hij beweert dat Eva na de seizoensfinale van Jinek danste op het graf van VI.

Eva reageert

Johan heeft Eva’s optreden bij Beau in het weekend even teruggekeken en is alweer helemaal klaar met haar. Hij heeft maandag wederom snoeihard naar haar uitgehaald. Waar hij haar vorige week wegzette als ‘oncollegiaal loeder‘, noemde hij Eva ditmaal schijnheilig en laf. Publieke aanvallen op A-sterren als Eva zijn zeldzaam en dus spraakmakend.

Telegraaf-journalist Jordi Versteegden heeft gisteren direct zijn telefoon gepakt om met Eva te bellen en ze nam nog op ook. Ze stond hem te woord, maar wilde niet on the record een inhoudelijke reactie geven.

‘Ik wil niks zeggen’

Eva wil het vuurtje niet verder opstoken. “Ja, Eva heb ik zojuist weer aan de telefoon gehad en die zegt: ‘Joh Jordi, ik wil er ook eigenlijk helemaal niets meer over zeggen. Ik heb alles erover gezegd en als ik nu weer dingen ga zeggen, dan gaan zij het er vanavond wéér over hebben’”, aldus de journalist in een video van Telegraaf TV.

Wat is volgens Jordi de oplossing? “Ik denk gewoon dat ze bij elkaar aan tafel moeten gaan zitten. Als ze het toch over talkshows in talkshows willen hebben, pak dan gewoon de uitnodiging aan, Eva, zou ik zeggen. Ga gewoon een keer tussen die mannen zitten. Dan merk je toch vaak dat het weer voorbij is.”

Kleuterachtig

De ruzie begint nu een beetje onvolwassen te worden, aldus Jordi. “Dit vind ik een beetje kleuterachtig, ook van Derksen om er weer over te beginnen.”

“Ik heb ook zoiets van: jeetje, jongens, is er dan echt niets anders meer te bespreken? Hebben jullie echt elkaar nodig, de talkshows, om kijkcijfers te halen? Volgens mij is dat bij Vandaag Inside gewoon helemaal niet nodig.”

AD-diva Angela de Jong klaagde gisteren in VI ook al over het gekissebis tussen Eva en Johan. Een beetje opvallend is het wel: de entertainmentpagina’s van hun kranten léven van dit soort relletjes. En als er straks dan niemand meer met elkaar ruziet op de beeldbuis? Dan staan ze weer vooraan om te roepen dat de televisie zo saai is geworden.

Telegraaf TV

Jordi bij Telegraaf TV:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou het stoer vinden als Eva Jinek aanschuift in Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen