Vlak na geruchten: Marieke Elsinga voorlopig niet op Qmusic

Marieke Elsinga stopt voorlopig met haar werk voor Qmusic. De ochtendshow met Mattie Valk kost haar de laatste tijd te veel energie, zegt ze vlak na de geruchten over haar radiotoekomst.

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Ze maken het belangrijkste programma van Qmusic: Mattie Valk en Marieke Elsinga. Hun duoschap wordt echter per direct op pauze gezet, omdat Marieke rust nodig heeft. Ze maakte dat vanochtend bekend middels een audiobericht in hun ochtendshow. “Lieve luisteraars, goedemorgen, Marieke hier.”

Marieke is moe

Marieke wil voorlopig even niet in de studio zitten. “Ik stuur even berichtje om uit te leggen waarom je me niet op de radio hoort. Ik krijg heel vaak de vraag: hoe houd je dat vol? Dat je én radio maakt én televisie. Mijn antwoord daarop is gewoon altijd: ik vind dit gewoon het allerleukste om te doen. Het geeft mij heel veel energie.”

Nu is dat even anders. “De laatste tijd merk ik dat het me juist heel veel energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen. Om ervoor te zorgen dat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen: ik vind dit gewoon het allerleukste om te doen. En daarom ga ik de komende tijd even iets rustiger aan doen.”

Kiki knuffelen

Wat gaat Marieke dan doen? “Je hoort me ’s ochtends niet op de radio, maar ik ga even goed slapen. Heel veel knuffelen met Kiki, leuke dingen doen met vrienden, met Sander, met familie. En gewoon weer even die energie terugkrijgen waar ik gewoon zo gek op ben. Dus vandaar. Dat wilde ik jullie even zelf vertellen.”

Ze vervolgt: “Ik stuur dit berichtje dus via Mattie. Mat, nu ik jou toch spreek. Ik heb in de grote koelkast naast het raam bij Q vorige week een pakje geitenyoghurt gezet, maar die ga ik dus nu niet opeten. En ik denk dat niemand van Q die geitenyoghurt eet, dus wil jij ‘m weggooien? Anders loopt ‘ie uiteindelijk zelf de koelkast uit. Thanks.”

Mattie baalt

Mattie vindt het heel vervelend voor Marieke. “Zoals gezegd, ik weet dit al een paar dagen. En ik ga ook gewoon eerlijk zeggen: ik vind het best wel lastig. En dat is niet eens om dit programma, want dat gaat natuurlijk gewoon door. Maar Marieke is ook gewoon een hele goede vriendin van me. En je wil graag dat het goed gaat met je vrienden.”

De radiomaker vervolgt: “Ik word soms gek van haar, maar ik ben ook gek op haar. En ik dacht wel even: potverdikkie, wat kut. Vooral voor haar. Ik ga ook meteen zeggen: dit treintje dat blijft gewoon rijden.”

Geruchten

Het nieuws over Marieke volgt kort na het gerucht dat door de bekende radiocolumnist Patrick Kicken de wereld in is geslingerd. Hij schreef afgelopen weekend dat Marieke gaat stoppen met de ochtendshow op Qmusic om aan de slag te gaan voor Radio 538. Een vroege ochtendshow zou namelijk niet te combineren zijn met haar kinderwens.

Het management van Marieke laat weten dat dit niet aan de orde is. “Marieke zit onwijs op haar plek bij Qmusic, er is absoluut geen sprake van een overstap. Dat is ze de komende jaren ook niet van plan.”

Fragment

Het berichtje van Marieke:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marieke Elsinga beter kan kiezen tussen radio of televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen