‘Marieke Elsinga gaat stoppen met de ochtendshow op Qmusic’

Marieke Elsinga stopt met de ochtendshow die ze samen met Mattie Valk maakt op Qmusic. Dat zeggen insiders tegen radionar Patrick Kicken, die een beruchte column schrijft voor Spreekbuis.

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Patrick Kicken, die jarenlang dj was op Radio Veronica, spreekt van een ‘sappig gerucht’ dat ‘wel eens binnen afzienbare tijd waarheid kan worden’. “Nu moeten we bij dit gerucht wel even de kanttekening plaatsen dat het uit het Talpa Radio-kamp komt”, schrijft hij in zijn Spreekbuis-column, wijzend op de rivaliteit tussen Talpa’s Radio 538 en Qmusic.

‘Marieke naar 538’

Het gaat hier dus over Marieke Elsinga. Zij zou de overstap wagen van Qmusic naar Radio 538, net zoals programmabaas Dave Minneboo dat onlangs deed. “Hij was de drijvende kracht achter de hereniging van Mattie & Wietze tijdens Radio 555. Marieke zat bij dit benefiet lekker in de vroege avond met Coen Swijnenberg”, zegt Patrick.

Hij vervolgt: “Zie jij hier ook waar de best betaalde radiobobo anno 2022 op aan het voorsorteren is? Het is een publiek geheim dat Elsinga haar tv-carrière toch eigenlijk stiekem ook wel heel belangrijk vindt. Een ochtendshow combineren met avond-tv is killing. Het is wél te combineren met een middagshow.”

Coen & Marieke

Patrick verwacht dat Mattie en Wietze herenigd worden in de ochtend van Radio 538 en dat Marieke dan de middagshow gaat maken met Coen Swijnenberg. En Sander Lantinga dan? “Die heeft zijn handen vol aan vier kinderen, waaronder een baby. Die is er ook wel klaar mee.”

Het zou een enorme mokerslag zijn voor Qmusic, maar volgens Patrick dus niet onrealistisch. Hij wijst er ook op dat Marieke nu 35 is. “Ze is hopeloos verliefd. En wil kinderen. Ook als moeder bijna niet te combineren met een ochtendshow én tv-shows bij RTL. (…) Dit is de roddel met exact deze redenen die rondgaat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou Marieke Elsinga goed doen aan een transfer van Qmusic naar Talpa Radio?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen