Rob Geus mengt zich in rel over brasserie Nicolette van Dam

Rob Geus mengt zich in de rel over de brasserie van Nicolette van Dam. Hij geeft haar in Nieuwe Revu advies over hoe ze hygiënischer te werk kan gaan. “Je moet de boel goed afdekken.”

Nicolette van Dam en Rob Geus © YouTube, RTL

De brasserie van Nicolette van Dam is enorm bekritiseerd in een podcast van twee redacteuren van het tv-programma Media Inside. Volgens de dames in kwestie vielen de gerechten behoorlijk tegen en was de frietsaus ronduit smerig. “Het bovenste laagje van die saus was zeg maar donkerder dan de saus zelf”, zegt de een. De ander: “Gadverdamme!”

‘Het was zo vies!’

Het was gewoon smerig, aldus tv-redactrice Tamar Bot in de podcast. “Ja, dat vond ik zo naar. Het was ook op een zaterdag, het was heel erg druk. Ik dacht: ze hebben daar gewoon 50 bakjes van die saus ’s ochtends neergezet en niet in de koelkast. Misschien ook nog met zo’n vies folietje eroverheen waar het nog een beetje aan is gaan plakken.”

“En dan zit ik dat te eten en dat kleurverschil stond me totaal niet aan. Ik vond het heel vies en hoefde die friet niet meer. Dat was eigenlijk wel jammer, want we hadden verder niet genoeg.”

Rob Geus reageert

Rob Geus maant Nicolette in de Nieuwe Revu dat ze wel hygiënisch te werk moet gaan. “Dat bakjes saus vooraf worden klaargemaakt, gebeurt geregeld. Maar je moet de boel dan wel goed afdekken, want anders krijg je een laagje erbovenop dat een beetje is uitgedroogd.”

Een uitgedroogd laagje bovenop de frietsaus komt niet echt fris over, aldus Rob. “Dan krijg je gauw kleurverschil en dat is natuurlijk niet echt smakelijk, zo’n tricolore mayonaise.”

Verse ingrediënten

Wat vindt Rob van de beschuldiging dat Nicolette met zalmblokjes uit de supermarkt zou werken? “Dat zou me enorm teleurstellen. Als je uitdraagt dat mensen op tamelijk hoog niveau kunnen eten, dan moet je met verse ingrediënten werken, dat lijkt me duidelijk.”

Rob is een groot voorstander van gezond eten en daar laten Nicolette en haar man Bas Smit in elk geval wél wat steken vallen, zegt hij. “Van de groentesnoepjes die ze op de markt bracht, heb ik het één en ander meegekregen. Die schijnen toch niet zo gezond te zijn als ze pretendeert.”

Niet netjes

Tot slot haalt Rob uit naar De Mediameiden, de podcast die de brasserie van Nicolette voor de bus gooide. “Ik vind het raar dat je de klacht niet gelijk neerlegt bij de ondernemer; het is niet echt netjes om hierover in een podcast te gaan miepen.”

Bas Smit, de man van Nicolette, heeft volgens de dames in kwestie sportief gereageerd op hun kritiek.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het sneu dat de brasserie van Nicolette van Dam zo voor de bus gegooid is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen