Eddy Zoëy vindt Wilfred Genee kortzichtig: ‘Hoezo niet goed?’

Eddy Zoëy vindt het kortzichtig dat Wilfred Genee zijn muziek heeft weggezet als ‘niet goed genoeg’. Hij heeft heel lang lopen malen over die forse belediging van de Vandaag Inside-ster.

Wilfred Genee en Eddy Zoëy © SBS, RTL

De meeste mensen kennen Eddy Zoëy momenteel als presentator van RTL Boulevard, maar zelf ziet hij zich ook als zanger en kunstenaar. Er is echter niemand die een liedje van hem kent. Volgens Wilfred Genee is het allemaal vooral hobbyisme en is het eigenlijk gewoon niet goed genoeg.

Sneer van Wilfred

En dat zit Eddy niet echt lekker, bekent hij in de Playboy. Hij realiseert zich dat hij niet zo populair is als bijvoorbeeld een Nick & Simon, maar: “Dat is sowieso nooit mijn doelstelling geweest, en mijn helden zitten nogal in een andere hoek.”

Dan: “Wilfred Genee zei ooit in een podcast tegen me: ‘Het is je niet gelukt met muziek, dus waarschijnlijk is het niet goed genoeg.’ Pas toen ik thuis was, realiseerde ik me: hij kijkt ernaar zoals hij naar sport kijkt. Als je tien atleten een paar keer 100 meter laat sprinten, dan is degene die het vaakst als eerste over de finish gaat de beste loper.”

Airplay

Wilfred kan dat echter niet toepassen op de creatieve industrie, vindt Eddy. “In de muziekwereld is dat een heel ander verhaal. Veel mensen hebben nog steeds het idee dat de nummers in de Top-40 de beste liedjes zijn, maar dat zijn de bestverkopende liedjes.”

Hij vervolgt: “De Billboard Hot 100 heeft uitgezocht dat de verkoop van een liedje recht evenredig is met de aandacht die datzelfde liedje krijgt. Krijgt een liedje veel airplay en staat het in grote veelbeluisterde Spotify-lijsten, dan is de kans groot dat het bij mensen gaat leven. Gebeurt dat niet, dan wordt het moeilijk om een groot publiek te krijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Neemt u Eddy Zoëy serieus als zanger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen