Jan Roos: ‘Peter R. de Vries was echt een verschrikkelijke man’

Over de doden niets dan goeds? Jan Roos heeft lak aan dat principe. Hij haalt in de nieuwste aflevering van RoddelPraat behoorlijk hard uit naar de vorig jaar vermoorde Peter R. de Vries.

Jan Roos en Peter R. de Vries © RTL Boulevard

Jan Roos en Peter R. de Vries stonden begin 2020 recht tegenover elkaar. Peter dreigde met een rechtszaak tegen Jan, nadat de opiniemaker beweerde dat Peter de bron was van zijn toenmalige bewering over het vermeende ‘cocaïneontslag’ van Marc van der Linden bij RTL Boulevard.

‘Waardeloos figuur’

Als Jan daar nu op terugblikt in de nieuwste aflevering van RoddelPraat, spreekt hij niet bepaald met lovende woorden over Peter. “Ik had dat toen via een bron gehoord en dat was Peter R. de Vries. Die heeft iemand die ik ken het verhaal verteld en diegene wilde dus ook getuigen toen Peter R. de Vries mij voor de rechter wilde trekken.”

De rechtszaak ging echter niet door. “De volgende dag, zoals het altijd gaat bij al die waardeloze figuren in Hilversum: ‘Ja, ik gun jou de aandacht niet, dus ik trek de aandacht niet.’ Ja, vind je het gek, lul, want ik had je voor het gerecht getrokken.”

‘Verschrikkelijke vent’

Co-host Dennis Schouten: “Het is wel heel opmerkelijk dat ik de ene na de andere mooie documentaire zie waarin Peter wordt opgehemeld en dat jij hem als een soort lul wegzet.”

Jan: “Ja, ik vond het een verschrikkelijke vent. Ik gun echt hem die dood niet, ik gun niemand de dood, maar ik ga niet opeens zeggen dat Peter R. de Vries een heel aardige, leuke man was. Ik vond het een verschrikkelijke gozer. Als hij zijn bek opentrok over iets, dan had ik de scheuren in mijn rug en dan liepen de tranen over mijn billen. Ik vond het verschrikkelijk die man.”

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van RoddelPraat:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de uitspraken van Jan Roos over Peter R. de Vries te ver gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen