Linda de Mol verdeelt Nederland: ‘Ze blijft dezelfde geweldige vrouw!’

Linda de Mol is flink uit haar slof geschoten en dat levert in Nederland zeer gemengde reacties op. Ze krijgt veel bagger over zich heen, maar er zijn ook veel steunbetuigingen. “Ze heeft gelijk!”

Linda de Mol © Cornelie Tollens

Communicatieprofessionals zijn het erover eens: Linda de Mol heeft afgelopen weekend flink geblunderd met haar woeste statement over haar rol in de Voice-misbruikrel. De presentatrice liet zich daarin wel héél erg kennen. Zo sprak ze van een ‘hetze’ tegen haar die zou worden aangevoerd door ‘de sneue, intens valse Angela de Jong’.

Linda-is-zielig-show

Wat vinden de gewone man en vrouw ervan? De reacties op internetfora zijn verdeeld. De meest gelikete reactie op de Facebook-pagina van Shownieuws, van ene Mieks, is negatief: “Het is de-grote-Linda-is-zielig-show aan het worden. Het is echt veel erger voor de dames die het overkomen is maar ik lees toch heel veel ik ik ik.”

De op een na meest gelikete reactie is juist een steunbetuiging. “Linda heeft volledig gelijk!! Hyena’s, aaseters zijn het!”, zegt Peter. En de nummer drie in het rijtje, Vincent, zegt: “Stomme struisvogel. Vooral weg blijven. Bevalt goed.”

‘Ze heeft groot gelijk!’

Linda zorgt ook voor flink wat discussie op het reactieplatform van NU.nl. De reactie met de meeste duimpjes over dit onderwerp, van Johanna, is pro-Linda: “Ik geef Linda groot gelijk en achteraf weet iedereen het beter wat er precies had moeten gebeuren in deze hele delicate en trieste zaak.”

“De beste stuurlui staan aan wal en rollen over elkaar heen om met de vingers te wijzen aan wie ze het beste de schuld kunnen geven. Ik zie Linda nog steeds als dezelfde geweldige topvrouw die ongewild ook (net als de slachtoffers) in een afschuwelijke situatie terecht is gekomen.”

‘Zon schijnt niet altijd!’

De reactie met de op een na meeste duimpjes, die van Nouja, is een stuk kritischer. “Als je zo bekend bent als Linda, kan je een storm als deze verwachten. Er zullen altijd mensen zijn die haar niet moeten en die grijpen nu hun kans. Is dat fraai? Nou nee, niet echt, maar ‘de’ mens zit nu eenmaal vaak zo in elkaar. Leedvermaak is ook vermaak, voor velen.”

“Bij deze – begrijpelijke – uitbarsting zou ik het zeker laten, Linda. Uithuilen en te zijner tijd de draad weer op proberen te nemen, zoals wij dat allemaal moeten na een ellendige periode in ons leven. De zon schijnt nou eenmaal niet altijd, ook niet als je De Mol heet.”

Reacties

De vele honderden reacties over Linda en haar woedeuitbarsting kunt u lezen bij Shownieuws en bij NU.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen