Peter R. daagt Jan Roos over ‘cocaïneontslag’ Marc

Peter R. de Vries begint een zaak over de beschuldigingen van Jan Roos inzake het vermeende cocaïneontslag van Marc van der Linden bij RTL Boulevard. Dat heeft opiniemaker Roos maandagavond gezegd in de show van Wilfred Genee op Radio Veronica. Roos heeft vorige week in de podcast Littekens van Genee een paar pittige uitspraken gedaan. Zo kwam hij terug op zijn onthulling van eind 2018 dat Van der Linden zou zijn ontslagen bij Boulevard vanwege buitensporig cocaïnegebruik.

Ruim een jaar later onthulde Roos vorige week in de podcast zijn bron: Peter R. de Vries. Hij gaf erbij aan dat hij het niet direct van Peter R. de Vries heeft gehoord, maar via een derde persoon.

De Vries heeft zijn eigen advocatenkantoor De Vries & Kasem op Roos gezet. Die heeft Roos de volgende brief verzonden:

De mededelingen die u heeft gedaan in de podcast zijn onjuist. Cliënt heeft nimmer de geruchten over de heer Van der Linden verspreid, laat staan dat hij daar met u contact over heeft gehad. Sterker nog, hij heeft de afgelopen jaren überhaupt geen enkele keer contact met u gehad.

Voor zover u stelt dat u dit indirect (‘van horen zeggen’) heeft vernomen van cliënt, dan had het op uw weg gelegen om de juistheid hiervan te verifiëren. U heeft nagelaten dit te doen, met alle gevolgen van dien. Cliënt kan zich ook niet aan de indruk onttrekken dat u deze mededeling louter heeft gedaan uit effectbejag en om te provoceren. Dat is echter geen rechtvaardiging om dergelijke onjuistheden te verspreiden. Uw handelen is dan ook onrechtmatig jegens cliënt.

Cliënt stelt u ook aansprakelijk voor de schade die dit heeft veroorzaakt en die dit zal veroorzaken. U dient de mededelingen die u heeft gedaan dan ook recht te zetten. Namens cliënt verzoek – en zo nodig sommeer – ik u dan ook om uiterlijk maandag 6 januari 2020 om 12.00 uur de volgende rectificatietekst, zonder nader commentaar, in één of meerdere berichten, te plaatsen op uw Twitterpagina (LavieJanRoos).

“Op 2 januari heb ik in de podcast Littekens gemeld dat ik van Peter R. de Vries had vernomen dat Marc van der Linden bij RTL Boulevard was ontslagen door cocaïnegebruik. Deze mededeling is echter onjuist. Ik heb nimmer contact gehad met Peter R. de Vries hierover.”

Indien u niet – of niet tijdig – aan dit verzoek voldoet, dan zal ik namens cliënt rechtsmaatregelen nemen. Alsdan zal in kort geding een uitgebreidere rectificatie gevorderd worden en tevens zullen de eisen vermeerderd worden (waaronder een schadevergoeding).

Roos heeft er lak aan. “Ik werd opgebeld door een mevrouw en die zegt: ‘Heb je het al gelezen? Er ligt een sommatie in uw bus van Peter R.’ Uiteindelijk heb ik het gevonden. Het was een of ander e-mailadres dat ik dit niet meer gebruik. Ik had vanmorgen om 12.00 uur een rectificatie moeten sturen op Twitter en dat luidt dat ik nooit contact met hem hierover heb gehad.”

Een rectificatie is volgens Roos helemaal niet aan de orde. “Ik zeg zelf al dat ik het niet van hem persoonlijk heb gehoord. Hij wil dat ik rectificeer dat ik niet persoonlijk contact met hem heb gehad, maar ik ga natuurlijk niet iets rectificeren wat ik niet gezegd heb. Het slaat toch helemaal nergens op?

Het is een zaak van niks, vindt Roos. “Ik denk dat die podcast door 4,5 man en een paardenkop is bekeken en dan gaat Peter mij nu via zijn zoontje rectificeren? Hij heeft geloof ik acht zaken achter elkaar verloren en toen zei Peter: ‘Weet je wat we doen, Royce? Ik lever jou een negende zaak aan!’ Als je nou toch al je zaken verliest, dan zou ik in elk geval op zoek gaan naar een makkelijke zaak die je wel kan winnen.”

Dit is gewoon kansloos. Het is echt een beetje kinderachtig. Peter is lekker bezig en ik heb ook weer wat om over te praten met jullie. Zo houden we elkaar lekker bezig. Dit gaat helemaal nergens over, laten we eerlijk zijn.

Lees ook:
‘Cocaïne-ontslag royalty-Marc lekte uit door Peter R.’ (2 januari)
Royalty-Marc in column over ‘cokefluisteraar’ Peter R. (3 januari)

Foto: Veronica

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen