Zo ziet de oude RTL Boulevard-studio er nu uit: ‘Dit is kippenvel’

De oude studio van RTL Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam ligt er enorm verlaten bij. Er is vrijwel niets dat nog doet herinneren aan het programma. “Ik krijg hier kippenvel van.”

RTL Boulevard © RTL Boulevard

RTL Boulevard verhuisde in 2016 naar het Leidseplein in Amsterdam, omdat dat volgens RTL’s toenmalige tv-baas Erland Galjaard meer sfeer en urgentie zou uitstralen. Nu het programma weer terug is op het Media Park, blijkt dat die verhuizing totaal nutteloos was: Boulevard ziet er nog steeds hetzelfde uit en de kijkcijfers zijn even goed.

Hele lege studio

Het is evident dat de Amsterdamse studio van RTL Boulevard geen veilige locatie was: de deskundigen moesten na afloop een paar honderd meter lopen om bij hun auto te komen. Afgelopen zomer werd Peter R. de Vries tijdens zo’n wandeling vermoord. Inmiddels is Boulevard terug in Hilversum en ligt de Amsterdamse studio er verlaten bij.

Peter van der Vorst, de huidige tv-baas van RTL, heeft voor een documentaire over Peter een kijkje genomen in de oude studio van RTL Boulevard. “Jeetje, ik krijg serieus kippenvel nu ik hier sta. Hier kleven zoveel herinneringen aan. Hele leuke, maar ook hele heftige en verdrietige natuurlijk”, zegt hij in de film die maandag wordt uitgezonden op RTL 4.

Onttakelde reactie

Kees van der Spek, boezemvriend van Peter, vindt het lastig om die beelden van de Boulevard-studio te zien, vertelt hij in RTL Boulevard. “Wat heel erg bij mij binnenkwam, en dat zal bij jullie nog veel meer zijn, is die onttakelde redactie en die onttakelde studio aan het Leidseplein. Alsof de journalistiek een knieval heeft gemaakt. Vond je niet?”

“Wij zijn daar niet terug geweest”, aldus Boulevard-host Luuk Ikink. Dan tegen zijn collega Vivienne van den Assem: “Jij was volgens mij de laatste van ons team die daar is geweest.”

Snoertje

Kees: “Er hangt nog een snoertje en een dingetje en verder is het volgens mij helemaal kaal.”

Vivienne: “Nee, dat is niet leuk om te zien en het geeft ook wel aan hoe snel alles elkaar heeft opgevolgd in die periode. Dat maakt voor mij ook wel indruk.”

De documentaire ‘Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries’ is maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Fragment

Het fragment kunt u onderstaand bekijken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u de sfeer van de oude RTL Boulevard-studio op het Leidseplein?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen