Johan Derksen blijft erbij, houdt deur gesloten voor Hans Kraay jr.

Johan Derksen blijft bij zijn beslissing om Hans Kraay jr. niet mee te verhuizen van Veronica naar SBS 6, waar na de jaarwisseling VI Vandaag begint. “Ik begrijp niet dat jullie dat niet begrijpen.”

Hans Kraay jr. en Johan Derksen © SBS

Hans Kraay jr. wordt na zeventien jaar gedumpt door de mannen van VI, omdat het programma na de jaarwisseling van karakter verandert. Dan zal de talkshow dagelijks te zien zijn en slechts gedeeltelijk over voetbal gaan. Johan Derksen, die de meeste beslissingen over de nieuwe show neemt, vindt dat er daarom niet te veel voetbalanalisten mee moeten.

‘Ik heb niks tegen Hans’

Gespreksleider Wilfred Genee vindt het jammer, liet hij ook gisteren blijken tijdens de nieuwste tv-uitzending van Veronica Inside. Daarin zat Hans aan tafel. “Ik ben nog steeds voor de actie ‘Hansie Hansie terug aan tafel’, daar zet ik me nog steeds hard voor in. Dat blijf ik gewoon doen. Hoeveel stemmen moeten er zijn, Johan, voor je overstag gaat?”

Johan vindt het vervelend dat hij als boeman wordt neergezet. “Nee, maar ik heb niks tegen Hansie. Als ik naar een schouwburg moet is Hans de ideale man om op mijn plek te gaan zitten, maar als wij over andere onderwerpen praten… Hans is niet de man om over de economie of over het milieu te praten. Wij ook niet, maar Hans ook niet.”

‘Noem mij één reden!’

Daarom moet je juist andere mensen uitnodigen, legt Johan uit. “Je moet gewoon een andere tafelsetting hebben. Ik begrijp niet dat jullie dat niet begrijpen.”

Wilfred: “Ja, ach, een keer in de drie weken is toch hartstikke gezellig?”

Johan: “Ja, maar noem mij nou eens een reden om met vier voetbalmensen te gaan zitten? Noem mij één reden.”

Kieft en Valentijn

Wilfred: “Ja, maar Kieft en Valentijn zullen toch ook nog wel eens komen?”

Johan: “Ja, als daar aanleiding voor is, maar de aanleiding is de actualiteit. Kijk, als meneer Van Drie Feyenoord koopt, dan vind ik Hans de man om dat te duiden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Hans Kraay jr. een leuke tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen