Meilandjes behouden steun SBS 6: ‘Tot ze iets strafbaars doen’

De Meilandjes behouden vooralsnog de steun van SBS 6. Pas als ze iets strafbaars doen, dan vliegen ze eruit. Dat geeft tv-directeur Marco Louwerens aan in De Telegraaf. “Ze mogen hun vrijheid hebben.”

Meilandjes en Marco Louwerens © SBS

Erica Meiland is een fel tegenstander van hoofddoekjes en boerka’s. Omdat ze ‘rot op joh, met je boerka’ heeft geroepen en de vergelijking heeft gemaakt met pinguïns, zijn de Meilandjes al hun commerciële deals verloren. De enige die nog pal achter hen lijkt te staan is SBS 6. Die zendt op kerstavond Kerst met de Meilandjes uit.

‘Meilandjes lijken op VI’

Is John de Mol vergeten om de Meilandjes te cancelen of heeft hij niet zo’n moeite met de islamkritische houding van de tv-familie? Zijn knecht Marco Louwerens in De Telegraaf: “Er zit een heel kleine vergelijking in met VI, denk ik. Ook de Meilandjes zijn wie ze zijn. Dat is hun grote kracht. Daar kunnen we op tv om lachen en ons over verbazen.”

De Meilandjes mogen buiten hun SBS 6-show om gewoon hun mening ventileren, aldus Marco. “Dat zij daardoor inmiddels ook als privépersonen gevraagd worden in tv-shows en daar uitspraken doen, is aan hen.”

Geen afstand van Erica

Marco loopt niet de hele tijd met gele en rode kaarten in zijn borstzakje om de Meilandjes te corrigeren. “Niet om ervan af te zijn, maar het is niet aan ons om te zeggen: dit mag je niet zeggen of dit moet je wel zeggen, want dat is gunstig voor ons.”

SBS 6 gaat zich in elk geval niet distantiëren van de Meilandjes. “Of je het er mee eens bent, is een ander verhaal. Maar zolang zij geen dingen doen die strafbaar zijn, vind ik dat zij daarin hun vrijheid moeten hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen