Johan Derksen neergesabeld op de radio: ‘Het is een bejaarde gek!’

Johan Derksen is keihard neergesabeld in het radioprogramma van zijn collega Wilfred Genee. “Ja, wat een bejaarde gek is dat toch!”, roept Wilfreds geërgerde sidekick Rick Romijn uit.

Johan Derksen en Rick Romijn © Radio Veronica

Wilfred Genee is zeer sceptisch op het gebied van corona en vaccinaties. Waar hij in zijn radioprogramma goed zijn ei kwijt kan – sidekick Rick Romijn zit in hetzelfde kamp – vindt hij bij zijn tv-collega Johan Derksen geen gehoor. Hij steunt het coronabeleid van Hugo de Jonge volledig. En dat leidt bij de radiovariant van VI weer tot ergernis.

Johan zwaait scepter

Het is geen geheim dat de macht achter de schermen van Veronica Inside is verschoven nu Wilfred niet meer zo wordt vertrouwd door zijn collega’s. Het is tegenwoordig Johan Derksen die de scepter zwaait, helemaal nu de heren verhuizen naar SBS 6, waar ze dagelijks tv gaan maken.

Johan deelt de lakens uit, geeft Wilfred toe op Radio Veronica. Zo heeft Johan onder meer bedongen dat Hans Kraay jr. niet mee zou verhuizen. “Als het aan mij ligt gaat hij wel mee, maar Johan ziet het niet zo zitten op dit moment. Ik heb er met Johan echt een heel lang gesprek over gehad, maar hij zegt: ‘Dan heb ik er geen zin meer in zo op die manier.’”

Bejaarde gek

Sidekick Niels van der Baarlen stoort zich daaraan. “Het is toch raar dat een zo iemand maar de hele tijd roept van: ‘Als dit het niet is, dan stop ik ermee.’”

En sidekick Rick dus ook: “Ja, wat een bejaarde gek is dat toch.”

Wilfred: “Wat is dit nou voor opmerking weer?”

Rick: “Ik vind Johan echt niet scherp de laatste tijd. Echt niet. Hij weet heel veel namen niet van spelers, hij zegt hele rare dingen.”

Aanvaring

Johan en Wilfred kwamen gisteren in VI nog met elkaar in aanvaring over corona. Johan: “Hé, Wilfred, even een tussenkraagje, hè? Jij bent nogal kritisch op Rutte en dat is reëel hoor, want die man heeft ook een hoop fout gedaan hoor, maar hij heeft ook een hele hoop goed gedaan. Zie jij binnen jouw clubje, het CDA, iemand die het beter zou kunnen?”

Wilfred: “Johan, ik zie ook wel hoe moeilijk het is, maar je moet wel kritisch kunnen blijven. Als dat niet kan met alle beslissingen die worden genomen…”

Kritisch

Johan: “Nee, natuurlijk mag jij kritisch zijn.”

Wilfred: “Ja, maar dat ben jij normaal gesproken ook en daarom verbaas ik me zo nu en dan.”

Johan: “Jawel, maar ik vind dat de De Jonge en Rutte nu worden neergezet als twee onbenullen die alles fout doen, maar in de positie waarin zij verkeren, kún je niet alles goed doen. Het is echt niet te doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen