Emma Wortelboer afgestraft: NPO dumpt haar in de middag

Emma Wortelboer en haar infantiele tv-show Tik M Aan worden keihard afgestraft door de NPO. Het programma keert terug op de buis, maar dan in de middag. “Dat biedt ook kansen.”

Tik m aan © Ed van de Pol

Het was een van de grootste dieptepunten uit de carrière van NPO-bobo Frans Klein: de infantilisering van NPO 1 afgelopen lente. Plotseling wilde hij de zender lucht geven met vier dieptrieste, lege tv-formats: De Bluffer met Rutger Castricum, Dino’s Bezorgservice met Jandino Asporaat, Showcolade met Edsilia Rombley en dus Tik M Aan.

Emma’s tv-gedrocht

Tik M Aan, een show waarin mensen allemaal kettingreacties moeten bouwen, stond onder leiding van Emma Wortelboer en Frank Evenblij en kreeg vernietigende reacties. Al na één aflevering werd de show van de buis gehaald. Officieel vanwege coronagevallen binnen drie van de deelnemende teams, maar Angela de Jong wist wel beter.

Angela: “Het komt ze óf heel goed uit óf dit was het perfecte excuus om de boel even van de zender te halen en het straks in de zomer terug te brengen op een ander tijdstip. Niemand mist het. Dan frommelen ze het wel ergens in de marge weg.”

In de middag

Na acht maanden keert Tik M Aan terug en inderdaad in de middag. Het programma zal tijdens de kerstvakantie, van 21 tot en met 24 december, elke dag om 15.50 uur te zien zijn op NPO 1. Een enorme afgang natuurlijk voor het hele team, maar gelukkig is er BNNVARA-producent Maja Braun om het goed te praten.

Maja in het persbericht: “Door onvoorziene omstandigheden is het rondom TIK M AAN! even stil geweest. Zodra het kon hebben we de productie weer opgepakt. Afleveringen 2 tot en met 5 hebben een tijd op de plank gelegen wegens een vol uitzendschema, maar nu is het eindelijk zover!”

“Wel op een ander tijdstip dan gepland, maar dat biedt ook kansen; midden in de Kerstvakantie kunnen jong en oud in de middag mooi samen TIK M AAN! kijken.”

Van loods naar studio

In Tik M Aan gaan zeven koppels de strijd met elkaar aan om de mooiste en meest complexe kettingreacties met alledaagse voorwerpen te bouwen. De enige uitgezonden aflevering was een voorronde die plaatsvond in een loods. De vier nog uit te zenden afleveringen vinden plaats in een grote studio.

Tik M Aan is van 21 tot en met 24 december iedere dag om 15:50 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Emma Wortelboer sowieso maar voor altijd in de middag wegstoppen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen