Emma Wortelboer woest op BNNVARA: ‘Waarom ik niet?!’

Emma Wortelboer heeft zich er lange tijd behoorlijk boos over gemaakt dat ze van BNNVARA geen eigen tv-programma kreeg, terwijl haar collega-presentatoren dat wél kregen.

Emma Wortelboer en Raven van Dorst © BNNVARA

Het was voor Emma Wortelboer niet uit te leggen dat vrijwel al haar collega’s eigen programma’s kregen, maar zij steeds genoegen moest nemen met een bijrol. Komend najaar komt daar eindelijk verandering in: dan schittert Emma voor het eerst in haar eigen show, namelijk Dat Snap Je Als Je Ouder Bent.

Eigen programma

In de zesdelige serie Dat Snap Je Als Je Ouder Bent volgt Emma gezinnen waarbij de ouders en kinderen het maar niet eens kunnen worden over een tiener-ouder kwestie.

Ze is er erg trots op, vertelt ze in het programma Boerderij van Dorst. “Ja, onlangs heb ik een eigen format bedacht en dat wordt as we speak gemaakt. Dat gaat over meningsverschillen tussen pubers en ouders. Ik kom daar dan in huis als een soort bemiddelaar. Dan gaan we het even over hebben van: ‘Wat is er nou aan de hand?’ Van: jij wil een piercing, maar dat mag niet. Waarom niet?'”

Niet sympathiek genoeg

Lange tijd heeft Emma zich boos gemaakt over het uitblijven van een eigen show. “Ik heb heel vaak gedacht van: waarom heb ik nog geen eigen programma en mijn collega-presentatoren al wel. Wat doe ik verkeerd? Ik kreeg vaak te horen dat ik niet sympathiek genoeg was. Dat het lastig te verkopen was met mij erop zeg maar.”

“Ik dacht van: oké. Ik vond het opmerkelijk. Blijkbaar doe ik iets aanstootgevends, maar ik ben er ook nog niet helemaal achter wat dat is. Dat had ik ook bijvoorbeeld met dat Thierry Baudet-debacle, dat hij wegliep.”

Koud hart

Verder vertelt Emma nog dat ze van nature weinig empathie heeft. Ze spreekt van een ‘koud hart’. “Ja, wel echt een beetje. Ik heb niet heel veel empathie. Ik stond ooit in de shitzooi wat Moria heet en toen dacht ik: waarom voel ik hier niks bij?”

“Dat is toch raar dat je daar niks bij voelt? Dat is toch heel vreemd? Ik weet dat het een shitzooi is, ik zie het en ik vind het verschrikkelijk, maar ik voel dat dan niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen