René van der Gijp ongemakkelijk van Eva Jinek: ‘Dit is niet lekker’

René van der Gijp heeft zondagavond met gevoelens van ongemak gekeken naar de special van Eva Jinek over Peter R. de Vries. “Het schuurde en ik vond het ongemakkelijk”, zegt hij.

Eva Jinek en René van der Gijp © RTL

Eva Jinek is teruggekeerd van haar zes maanden durende vakantie. Ze maakte zondag een special over Peter R. de Vries en interviewde daarin onder meer John van den Heuvel, die het afgelopen jaar gebrouilleerd was geraakt met zijn vroegere vriend. Aan het eind van de uitzending werd hij daarover aangevallen door een andere talkshowgast.

Ongemakkelijk van Jinek

Het was lastig om naar te kijken, aldus René van der Gijp in Veronica Inside. “Het schuurde en ik vond het ongemakkelijk. Kijk, bij haar komt er niets spontaan op, hè? Dit is tot in den treure voorbereid, hè? Ook die stiltes die vielen… Je zit naar een professional te kijken, hè? Je zit niet naar iemand te kijken die het voor het eerst doet.”

Het was volgens René een ongemakkelijke uitzending. “Ik vond het niet lekker. Ik keek er niet lekker naar en eigenlijk dacht ik: zal ze nog komen met het ultieme dat ik echt zeg… Ja, daar kwam ze mee. Op een gegeven moment zei ze: ‘Weet je wie ik aan tafel mis? Peter.’ Toen dacht ik: nu ben ik er klaar mee.”

Ingestudeerd en bedacht

Collega Wilfred Genee: “Ik zat ook met mijn vrouw te kijken en ik zei: ‘Dit is zo ingestudeerd, dit is zo bedacht.'”

René van der Gijp: “Minouche zat naast mij en die zegt: ‘Oh, dit is weer jammer.’ Ik dacht bij mezelf: het was gewoon niet goed.”

Wilfred: “Ze had het opgebouwd met Peter R. de Vries en John. Daar ging ze weg bij, want toen ging het over de veiligheid in Nederland en de situatie. Toen moest ze weer terugkomen bij Peter en toen hebben ze heel lang nagedacht: hoe krijgen we het weer voor elkaar om het weer bij Peter te krijgen?”

Heel erg chic

Hans Kraay jr. vindt het gek dat John werd aangevallen vanwege zijn onthulling over zijn ruzie met Peter. “Ik vond John van den Heuvel wel heel erg chic over Peter R. de Vries.”

René: “Maar heb je een beetje hetzelfde gevoel als mij? Dat het een beetje schuurde allemaal.”

Wilfred: “Alleen maar. Het was te geregisseerd.”

René: “Het was niet lekker.”

Fragment

Het bewuste fragment uit Veronica Inside:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat Eva Jinek niet spontaan is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen