Giel Beelen maakt promotie: ‘Hij mag eindelijk weg uit de nacht’

Giel Beelen verdwijnt na een jaar eindelijk uit de nacht van NPO Radio 2. Hij mag zijn huidige baggertijdslot inruilen voor een plekje in de avondprogrammering, meldt RTL Boulevard.

Giel Beelen © Annemieke van der Togt

Omdat hij zich niet vrij genoeg voelde bij Radio Veronica, stapte Giel Beelen vorig jaar over naar NPO Radio 2. Daar moest hij wel genoegen nemen met een ambtenarensalaris – van die 70.000 euro kan hij nauwelijks rondkomen – én een heel erg slecht tijdslot: van 4.00 tot 6.00 uur, als er veertien mensen radio luisteren.

Giel naar de avond

Waarom zei Giel in vredesnaam ja tegen zo’n uitzendtijdstip? “Het is natuurlijk niet dat ik kan zeggen tegen BNNVARA: ik wil dat en dat tijdstip. Zo werkt het niet. Ik begreep dat zij wel een beetje twijfelden over het tijdslot, maar ik vind het heel fijn dat ik weer lekker onderaan kan beginnen”, zei hij vorig jaar.

Mogelijk is Giel bij het tekenen van zijn contract beloofd dat hij zo snel mogelijk zou kunnen doorstromen. Dat gaat er nu daadwerkelijk van komen, aldus Luuk Ikink in RTL Boulevard. “Giel Beelen gaat de avondshow op Radio 2 presenteren. Hij is binnenkort te horen van 22.00 tot 00.00 uur, hebben we vernomen uit zeer betrouwbare bron.”

‘Het klopt gewoon’

Nu maakt Frank van ’t Hof nog radio op dat tijdstip, maar straks krijgen we volgens Luuk dus Giel te horen tijdens die uitzenduren. “We hebben Giel gebeld, maar hij verwees ons een tikkie verontwaardigd door naar de communicatieafdeling van Radio 2. Hij benadrukte ook nog eens een keertje dat hij slechts een werknemer is.”

“Ook bij Radio 2 willen ze er niets over kwijt en dat is oud-Hilversums voor dat het klopt.”

Niet meer vroeg op

Winston Gerschtanowitz: “Dan hoeft hij eindelijk niet zo vroeg op.”

Luuk: “Hij zit nu tussen 4.00 en 6.00 uur in de nacht. Dan is dit wel een verbetering, ja.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen