Peter Schouten boos over Jinek-optreden John van den Heuvel

Peter Schouten, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is niet blij met de manier waarop John van den Heuvel gisteren in de talkshow van Eva Jinek vertelde over zijn ruzie met Peter R. de Vries.

John van den Heuvel en Peter Schouten © Jinek

John van den Heuvel gaf in de talkshow van Eva Jinek zijn eerste tv-interview sinds de moord op Peter R. de Vries. De bedreigde misdaadjournalist zat zichtbaar aangeslagen aan tafel. Hij vertelde dat hij het laatste jaar nauwelijks contact had met Peter vanwege een hoogopgelopen ruzie. “We gunden elkaar geen blik waardig en dat is wel verdrietig nu.”

Volwassen mannnen

Het conflict ging over het feit dat Peter de vertrouwenspersoon werd van Nabil B. Daar was John faliekant tegen, waardoor er een ruzie ontstond. Volgens John heeft hij nog wel geprobeerd om het bij te leggen. “Je moet gewoon met elkaar gaan zitten en het als volwassen kerels uitpraten, maar daar stond hij niet voor open.”

Juist over deze uitspraak is Peter Schouten, de advocaat van Nabil B., niet te spreken. Hij sprak John er gisteren op aan in het staartje van de Jinek-uitzending. “Ik wil daar één ding over zeggen, John. Jij zei in dat voorgesprek dat je als volwassen mannen met elkaar wilde gaan zitten en dat geef een beetje de indruk dat Peter dan geen volwassen man is.”

‘Je deed Peter pijn’

Het zat Peter totaal niet lekker. “Het enige dat ik er over wil zeggen is dat Peter gewoon veel pijn had van fouten die jij gemaakt had en daarom kregen jullie ruzie. Het was beter geweest als jij daar niets over gezegd had in deze uitzending. Daarom moet ik dit zeggen.”

John: “Daar wilde ik nou net een beetje van wegblijven…”

Peter Schoutens collega Onno de Jong: “Ja, maar dat deed je niet.”

John: “… Daarom vind ik het jammer dat je het benoemt.”

Fouten

John: “Je hebt het nu over fouten. Kijk, Peter kan zich niet meer verdedigen. Ik voel me daarom ook niet vrij om iets over te zeggen over waar nou precies tot in de finesses de discussie over ging en over hoe dat allemaal is geëscaleerd. Dat is ook de reden dat ik me vooral wil concentreren op die hele goede periode die we met elkaar hebben gehad.”

“Het wederzijds respect dat er in elk geval voor die tijd voor elkaar was. En ten aanzien van dat vervelende afscheid en dat vervelende laatste moment dat we elkaar hebben gezien: dat zal tijd kosten om dat te verwerken.”

Peter: “Dat snap ik wel, maar je zei het wel aan het begin.”

Fragment

John over Peters beveiliging:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het te ver gaan dat John van den Heuvel vertelde over zijn ruzie met Peter R. de Vries?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen