‘Coen & Sander behouden lucratief contract vanwege vriendjespolitiek’

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben de verlenging van hun lucratieve contract bij Radio 538 te danken aan vriendjespolitiek. Althans, dat stelt de beruchte radiokenner Patrick Kicken.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © Radio 538

Radio 538 was ooit de grote radiomarktleider, maar de glans is er inmiddels wel een beetje van af. Radiokenner Patrick Kicken, die in het verleden dj was op Radio Veronica, voorspelde aan het begin van dit jaar dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hun belangrijke programma tijdens de middagspits zouden gaan verliezen.

Vriendjespolitiek

Patrick wees erop dat de Coen & Sander-magie een beetje is uitgewerkt en schetste het volgende scenario: “Wietze de Jager krijgt de ochtend, Frank Dane verhuist over een half jaar naar de middag (zonder al teveel gezichtsverlies) en Coen en Sander gaan uit elkaar.”

Coen en Sander tekenden gisteren echter voor nog eens twee jaar bij Radio 538. Hoe zit dit?

Volgens Patrick heeft dit te maken met vriendjespolitiek. “De vrouw van Sander, Tessel van der Lugt (dochter van ex-zendercoördinator bij 3FM Paul van der Lugt) doet ‘de zaken’ van Coen & San. Samen met Sander heeft ze vier kind’ren. En, last but not least: Tessel is dikke maatjes met 538-zenderbaas Coco Hermans.”

‘538 blijft twee jaar stilstaan’

Coco houdt Coen en Sander nu de hand boven het hoofd, aldus Patrick. “Je gaat natuurlijk niet het inkomen van je goede vriendin met vier kinderen te niet doen. Dus blijft de radio nog twee jaar langer stil staan en blijven we doen alsof er niets aan de hand is met Radio 538.”

Daar is ook intern wat kinnesinne over, denkt hij. “Het is zuur voor al die nieuwe talenten met frissere ideeën maar ook voor de collega’s van 538, die volgens mij ook stiekem gehoopt hadden op wat verschuiving en verfrissing in de programmering.”

Spreekbuis

De Spreekbuis-column van Patrick Kicken, waarin hij ook aangeeft een interne verhuizing van Coen en Sander bij Talpa Radio niet uit te sluiten, kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen