Bilal Wahib wil bij Op1 niet zeggen of hij slachtoffer 17.000 euro gaf

Bilal Wahib wilde gisteren aan de talkshowtafel van Op1 niet zeggen of hij 17.000 euro heeft gegeven aan zijn 12-jarige slachtoffer. “Daar kan ik niets over zeggen helaas”, aldus de 22-jarige rapper.

Saskia Belleman en Bilal Wahib © Op1

Rapper en NPO-presentator Bilal Wahib daagde het jonge jongetje in maart uit om tijdens een livestream op Instagram zijn geslachtsdeel te laten zien. Hij beloofde hem daarvoor 17.000 euro te geven, maar deed dat niet. Het was namelijk een grap, aldus Bilal. Het jongetje wordt ondertussen nog altijd geplaagd voor het omlaag trekken van zijn broek.

Bilal treft regeling

Eigenlijk wilde Bilal vlak na het incident in de talkshow van Beau van Erven Dorens gaan zitten, maar dat wilde de familie van het slachtoffertje niet. Gisteren zat hij in de talkshow Op1, waar hij geïnterviewd werd door Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink. De meest kritische vragen kwamen van mede-tafelgast Saskia Belleman, journaliste bij De Telegraaf.

Bilal vertelt in Op1 een regeling te hebben getroffen met het jongetje. “Ik heb hem niet zelf gezien, ik heb alleen zijn ouders gezien. Zij zeiden tegen mij: ‘Hij heeft er nog wel last van.’ Dat is logisch. Ik wil zeggen tegen alle jongen die iets tegen hem zeggen: het was niet zijn schuld. Het ligt volledig op mij. We zijn tot iets gekomen.”

‘Gaf je hem 17.000 euro?’

Saskia wil vervolgens van Bilal weten of het uitbetalen van die 17.000 euro onderdeel is van de regeling. “Je hebt destijds gezegd dat je hem die 17.000 euro die je hem beloofde, alsnog zou geven.”

Bilal: “Dat heb ik niet gezegd in de live, maar daar kan ik niets over zeggen.”

Saskia: “Dat heb je niet in de live gedaan, maar dat heb je daarna gezegd van: ‘Oké, ik wil dit goedmaken, ik geef hem dat geld.’ Alsnog.”

Bilal lachend: “We zijn tot een regeling gekomen. Dat is wat ik kan zeggen.”

Saskia: “Maar heb je hem 17.000 euro gegeven?”

Bilal: “Daar kan ik niets over zeggen helaas.”

In tranen

Bilal legt uit dat hij tijdens zijn grap met het jongetje geen idee had dat hij fout zat. Nu ziet hij dat wel. “Ik wil niet alleen mijn excuses aan hem aanbieden, maar eigenlijk aan heel Nederland. Ik was eigenlijk een beetje het kleine babytje van Nederland en ik heb het allemaal zelf verpest, waar ik echt nachten van wakker lag.”

Als het over zijn moeder gaat, komen de tranen bij Bilal. “Ik blijf wel haar kind, dus op een gegeven moment ziet ze ook dat heel Nederland mij aan het kapotmaken is en ziet ze ook wel dat ik iemand nodig moet hebben.”

Pijnlijk moment

Saskia zorgt later voor een pijnlijk tv-moment, als ze verklapte dat de familie van het slachtoffertje helemaal niet wil dat Bilal daar aan tafel zit. “Hoe denk je dat die jongen en zijn ouders erover denken dat je nu hier zit?”

Bilal: “In die regeling is daar dus ook over gesproken. Ik heb de eerste keer Beau afgezegd omdat zij dat dus niet wilden, omdat ik ze nog niet had gesproken en niet in hun gezicht sorry had gezegd. Ik mag hier nu zitten van hen.”

Saskia: “Ik heb hun advocaat gesproken en die zegt iets heel anders.”

Bilal: “Weet je wat het is? We hebben een contract ondertekend. Als je dat contract hebt gezien, dan staat het daar letterlijk in.”

Gemengde reacties

De reacties op social media zijn zeer gemengd. Bilal krijgt veel steun, maar ook kritiek. “Volgens mij zit Bilal Wahib er in de eerste plaats voor zichzelf. En in de tweede plaats. En in de derde plaats”, zegt RTL Boulevard-misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp.

“Waarom ga je in een talkshow zitten als het niet goed gaat met het slachtoffer in de zaak en diens advocaat aangeeft dat het niet verstandig is? Ik gun Bilal zeker een tweede kans. En ben niet zo van die cancel-cultuur. Maar dit vind ik gewoon niet verstandig en het voelt niet oprecht. Doe het gewoon niet.”

En opiniemaker Özcan Akyol: “Ik geloof dat hij het nog steeds een leuke ‘grap’ vindt…”

Er zijn ook veel kijkers die vinden dat de zaak te veel wordt opgeblazen en dat de afstraffing van Bilal genoeg is geweest.

Fragment

Een fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen