Gerard Joling draagt colbertje van 17,5 kilo in talkshow Beau

Gerard Joling droeg gisteren een colbertje met een gewicht van 17,5 kilo in de talkshow Beau. Hij wilde die zaterdag eigenlijk dragen naar de finale van het Songfestival, maar ziet daar toch van af.

Gerard Joling © Beau

Het was deze week Gerards taak om de twee halve finales van het Songfestival voor en na te beschouwen in de talkshow van Beau van Erven Dorens. De RTL 4-ster droeg daarbij de meest afgrijselijke outfits. Nadat hij eergisteren kwam aanzetten in een gifgroen jasje, zat er gisteren een soort drukknopen-kermis aan tafel bij Beau.

17,5 kilo

Beau schrok zich een hoedje toen hij Gerard na de gastenwissel zag zitten. “Jezus, wat heb je aan!”, riep hij uit.

Daarop lichtte Gerard zijn outfitkeuze toe. “Nou, ik ga het je eerlijk vertellen. Ik ga aanstaande zaterdag met Karin Bloemen (die op hetzelfde moment in Op1 zat om over haar trauma te praten, red.) naar het Songfestival. Ik had dit pak klaargelegd. Ik dacht: leuk, dan gaan we een beetje uitgedost. Maar het weegt 17,5 kilo, dus ik ga het niet doen.”

‘Is het too much?’

Om de hele avond met bijna achttien kilo op z’n schouders te lopen, gaat Gerard wat ver. “Toen dacht ik: weet je wat? Ik zit hier in het laatste gedeelte en dan kan ik dit net nog tien minuten aan. Ik dacht: het is Songfestival, wat kan mij het schelen?”

De entertainer: “En ik heb jouw gasten gezien. Je hebt allemaal fantastische gasten vanavond, maar het is nou niet echt dat je zegt: het is volle showbusiness, hè? Maar vind je het too much? Want ik kan hem ook uitdoen. Het is subtiel hè?”

Zwitserse act

Vervolgens begon Gerard voor de tweede avond op rij de outfit van de Zwitserse act af te kraken. “Ik heb thuis 300 colbertjes hangen. Als ‘ie wat wil lenen van me, doe het. Hij staat in een broek met bandplooien tot bijna onder z’n oksels en een blouse met pofmouwen. Dan denk ik: wie heeft die jongen gestyled? Het kan niet in deze tijd, met alle respect.”

Overigens kreeg even later ook Songfestival-schreeuwmeisje Emma Wortelboer een sneer te verwerken. Gerard blikte nog even terug op haar geschreeuw na de winst van twee jaar geleden. “Vreselijk. Ik vond het vreselijk. Ongelooflijk vreselijk irritant. Echt verschrikkelijk vond ik het. Ik wil het ook niet eens zien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie heeft een grotere wansmaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen