SBS 6-diva Patty Brard doodziek door dumping: ‘Dat is zó erg’

SBS 6-presentatrice Patty Brard voelt zich af en toe echt helemaal doodziek door de gastric bypass die ze in 2018 liet aanleggen. “Je moet dan een halfuur op je zij gaan liggen”, aldus de televisiediva.

Patty Brard © Beau

Tien jaar geleden lag Patty Brard nog op haar zij om op televisie haar eten van de avond ervoor weg te laten spoelen, maar dat is tegenwoordig wel anders. Als ze twee pinda’s te veel eet, dan kan haar lijf dat vanwege de gastric bypass helemaal niet meer aan en ondergaat ze helse pijnen. Ze moet dan een tijdje op haar zij liggen.

Dumping

Dat heet ‘dumping’, legt Patty uit. “Vóór de maagverkleiningsoperatie beloonde ik mezelf ’s avonds met heel veel eten. Dat is natuurlijk het slechtste wat je kunt doen, zeker na de hele dag niet te hebben gegeten. En maar doorrennen. Ik moet er voor uitkijken dat ik niet in dat beloningssysteem verval, want ik kán niet eens meer zoveel eten.”

Wat als ze dat wel doet? “Dan werd ik ziek. Ik heb al een paar keer ’dumping’ gehad, dat is zo erg. Je moet dan een halfuur op je zij gaan liggen. Het is alsof je uit jezelf treedt, doordat je bloedsuikerspiegel niet goed is. Ik snap niet dat mensen met een gastric bypass het ervoor over hebben om toch door te blijven eten.”

Geïmplanteerde stok

Je levensstijl wordt er compleet door overhoop gegooid, legt Patty uit. Ze zal nooit meer eens lekker kunnen tafelen. “Het is een geïmplanteerde stok achter de deur en de consequenties van je niet aan de regels houden zijn zó heftig dat ik het er niet voor over heb.”

Vorig jaar liet Patty nog weten dat ze de gastric bypass nooit aan iemand zou aanraden. “Het is geen fijn gevoel, want eigenlijk leef je continu met een gevoel van trek”, zei ze toen. “Mensen die denken dat dit de oplossing is, hebben het écht niet begrepen, want het begint pas na de operatie.”

Gordon

Haar SBS 6-collega Gordon maakte gisterenavond bekend dat hij net als Patty een gastric bypass zal laten aanleggen. De behandeling zal, ook net als bij Patty, worden uitgevoerd in België.

De behandeling is in Nederland niet toegestaan voor niet-obese mensen. Veel mensen krijgen er immers spijt van, omdat ze nooit meer eens uitgebreid kunnen dineren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden als Patty Brard haar klysmashow nieuw leven inblaast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen