Gerard Joling kraakt Songfestival-outfit Zwitserland af: ‘Vreselijk!’

Gerard Joling vindt de outfit van de Zwitserse zanger Gjon’s Tears op het Eurovisie Songfestival echt verschrikkelijk kitsch. “Zo’n overhemd kan écht niet meer”, aldus de RTL 4-ster.

Gjon's Tears en Gerard Joling © YouTube, Beau

De Zwitserse Gjon zingt op het Songfestival het Arcade-achtige liedje Tout L’Univers. Hij draagt een vrij pompeus, zwart overhemd met allemaal glitters. Vrij bescheiden in vergelijking met de afgrijselijke outfits die Gerard zelf al jaren draagt bij De Toppers, maar de entertainer vindt het niet om aan te zien.

‘Niet van deze tijd’

Gerard haalde gisteren in de talkshow Beau keihard uit naar Gjon. “Weet je wat het ook nog een keer is? Ik heb de meest verschrikkelijke kleding en colberts in mijn leven gehad, dat weet iedereen, maar dit spant echt de kroon. Als zo’n jongen met zo’n overhemd mijn pad op komt lopen, hangen mijn coniferen dood in mijn tuin.”

Dit kán niet meer, vindt Gerard. “Het is ook niet van deze tijd. De katten blazen naar hem. Kwwwwg! Vreselijk! Maar het wil niet zeggen dat het liedje het niet goed, maar het past niet bij elkaar”, aldus de zanger, die er zelf uitzag alsof hij net door een gifgroene kikker was ondergekotst.

Presentator Beau van Erven Dorens lachend: “Dat zegt iemand met zo’n jasje!”

Gerard: “Nou, ik heb mijn gif al gespoten hoor.”

‘Laat die kist maar zakken!’

Welke act vindt Gerard nog meer vreselijk? Die van Georgië. “Het is heel monotoon, er komt niets meer bij. Ik zou denken: laat de kist maar zakken.”

Collega Marc-Marie Huijbregts: “Ik denk dat de kist zelf al weg wil.”

Gerard: “Ik denk het lijk ook.”

Wie is Gerards favoriet? “Malta moet winnen, vind ik. De tweede wordt Italië en de derde Griekenland.”

Fragment

Een fragment van de Zwitserse Gjon en zijn outfit:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen