Rosanne Hertzberger twijfelde over Op1 vanwege Thierry Baudet

Rosanne Hertzberger heeft heel erg getwijfeld over haar recente optreden in de talkshow Op1, omdat Thierry Baudet in dezelfde uitzending zat. “Ik liep rond met een dilemma”, aldus de NRC-columniste.

Rosanne Hertzberger en Thierry Baudet © Op1

Twee zondagen geleden zat Rosanne Hertzberger in een behoorlijk controversiële uitzending van Op1, waarin Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie-collega Wybren van Haga werden geïnterviewd. Rosanne twijfelde of ze wel met deze twee heren in één tv-uitzending moest gaan zitten.

Bullshitbingo

Rosanne wist van tevoren al dat ze ‘in een soort bullshitbingo terecht zou komen’, waarbij ze zoveel mogelijk halve waarheden en leugens ‘uit de lucht moest meppen’. “Het optreden had een groot afbreukrisico, stevige kans op een afgang, schaamteloos bekvechten op nationale televisie, gegarandeerd modder op mijn nette jasje”, zegt ze in NRC.

Al vooraf realiseerde Rosanne dat ze zich waarschijnlijk twee dagen lang moest bezighouden met de nasleep. “En met een beetje pech zit je op een politiebureau melding te doen van een bedreiging of twee.”

False balance

Bovendien, zo zegt Rosanne: “Door mee te doen legitimeer ik zo’n gesprek. Het is een typisch gevalletje ‘false balance’, waar het rabiate feiten ontkennen van Baudet en Van Haga (…) veel tijd en aandacht zou krijgen, terwijl het tamelijk zeldzaam is in Nederland.”

Ze ging tóch, omdat ze haar pleidooi voor een zeer strenge lockdown belangrijk genoeg achtte. “Dan maar een rondje door het riool zwemmen.”

Lees ook

Lees meer over Rosanne’s optreden in Op1:

Thierry Baudet en Wybren van Haga jagen hele Op1-tafel op de kast (11 januari)
Wierd Duk vindt Op1-optreden Rosanna Hertzberger zwaar hypocriet (11 januari)
Rob Goossens haalt uit naar Op1-gast Rosanne Hertzberger (11 januari)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen