Rob Goossens haalt uit naar Op1-gast Rosanne Hertzberger

Rob Goossens vindt dat de bekende microbioloog Rosanne Hertzberger, tevens columnist van NRC, zich vorige week zondag erg hypocriet gedragen heeft in de talkshows Op1 en WNL op Zondag.

Rob Goossens en Rosanne Hertzberger © RTL, NPO

Rosanne Hertzberger zat op één dag in twee talkshows van Omroep WNL om te pleiten voor een zeer strenge lockdown, waarbij niemand meer op straat mag komen. “We moeten in een hardere lockdown en dat betekent dat je alleen nog maar buiten mag komen als je je vaccin gaat halen of naar het ziekenhuis moet”, gaf ze aan.

Hypocriet

Ervoor pleiten om alle Nederlanders op te sluiten, maar wél fysiek opdraven in allerlei talkshows: het rijmt niet met elkaar, vindt tv-kenner Rob Goossens. “Ze zei: ‘We zouden toch moeten denken aan een verbod op bezoek aan vrienden en familie.’ Maar toen zij zelf een uitnodiging kreeg voor Op1, was ze de eerste om in de auto te springen.”

Dat is gewoon een heel slecht voorbeeld, aldus Rob in RTL Boulevard. “Dat staat gewoon niet zo lekker. Wat dat betreft zou ik zeggen – maar dat is een kwestie van smaak – dat het toch wel sympathiek zou zijn als de talkshows inderdaad het aantal mensen aan tafel zwaar gaan terugbrengen.”

Bomvolle talkshows

Met name als er een avondklok wordt ingevoerd zijn bomvolle talkshows niet meer te verantwoorden, vindt Rob. “Ik heb zelf het gevoel dat heel veel mensen het toch wel gek zouden vinden als daar bomvolle tafels zitten.”

Rob sprak erover met Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL. “Hij zegt: ‘Daar ga ik nu nog niets over zeggen.’ Hij wil afwachten hoe het er zometeen uit gaat zien en dan wordt het beleid gemaakt.”

NPO over avondklok

NPO’s Frans Klein liet aan RTL Boulevard weten dat een avondklok in elk geval wél invloed zou hebben op de publieke programmering. “Voor de avondklok zullen we natuurlijk al onze makers en omroepen moeten instrueren en zorgen dat er na acht uur zo min mogelijk bewegingen worden gemaakt.”

Maar, vervolgt Frans: “De essentie is wel dat juist de media, juist de journalistiek, juist de programmering van de publieke omroep én van RTL natuurlijk zorgen dat Nederland openblijft.”

Fragment

Het bewuste item van RTL Boulevard over de mogelijk naderende avondklok kunt u via onderstaande embed bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen